Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Rotaryenler, ÇÜ Balcalı Hastanesi’ne Kan Alma Aracı Bağışı Yaptı

 

 

Adana (ÇÜHM) -

07.05.2014

Güney Rotary Kulübü üyeleri anlamlı bir bağış hizmeti gerçekleştirerek, Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Kan Merkezi'ne, bir adet kan alma aracını düzenlenen törenle teslim etti.

ÇÜ Balcalı Hastanesi Kan Merkezi önünde gerçekleştirilen törene, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yeşim Taşova, Kan Merkezi Sorumlusu Prof. Dr. Birol Güvenç, Uluslararası Rotary 2430. Bölge 2013–2014 Dönem Guvernörü Prof. Dr. Gürkan Olguntürk ve kulüp üyeleri katıldı.

Araç, Halka Kan Vermenin Öneminin Anlatılmasında da Kullanılacak

Bölgenin en önemli hastanelerinden biri olan Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi'nin kan merkezinin ihtiyacına katkıda bulunmak amacıyla yola çıktıklarını anlatan Güney Rotary Kulübü dönem Başkanı Osman Yanık,  proje ortağı kulüplerin ve Temsa’nın da desteğiyle tamamladıkları Kan Toplama Aracının, seyyar olarak birçok çevre köyleri, okulları ve işyerlerini dolaşarak binlerce insana kan vermenin önemini de vurgulayacağını söyledi.

2430. Bölge Dönem Guvernörü Prof. Dr. Gürkan Olguntürk de, Adana Güney Rotary Kulübü’nü bu anlamlı projelerinden dolayı kutladı ve toplanacak kanlarla binlerce insanın hayatının kurtulacağına dikkati çekti.

Prof. Dr. Taşova, Bağışta Emeği Geçenlere Teşekkür Etti

Başhekim Prof. Dr. Yeşim Taşova ise, gerçekleştirilen kan alma aracı bağışının, son derece önemli bir ihtiyaç olduğunu dile getirdi. Prof. Dr. Taşova, günümüzde kan vermenin ne kadar önemli olduğunu bu vesile ile bir kez daha tekrar ederek, belki de bu araç sayesinde kana ihtiyacı birçok hastanın da sıkıntısına bir nebzede olsa ilaç olunabileceğinin altını çizdi ve bu bağışta emeği geçenlere teşekkür etti.

İlk Kan Bağışını Prof. Dr. Taşova ve Rotaryenler Yaptı

Yapılan konuşmaların ardından, bağışa katkıda bulunanlara teşekkür plaketi verildi. Daha sonra ise, Başhekim Prof. Dr. Yeşim Taşova ile Rotary Kulübü üyeleri, kan alma aracına geçerek, kan bağışında bulundular

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi