Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

‘Makine İhracatçıları Birliği Ar-Ge Projesi Ödülü’ Prof. Dr. Osman Babaarslan’a…

 

 

Adana (ÇÜHM) -

01.11.2013

Çukurova Üniversitesi Mimarlık Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Tekstil Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Osman Babaarslan, Makine ve Aksamları İhracatçıları Birliği’nin ‘Ar-Ge Proje Pazarı’ etkinliği kapsamında verilen ‘Akademisyen’ kategorisindeki ödülün sahibi oldu

Makine ve Aksamları İhracatçıları Birliği’nce düzenlenen ve sektörünün Ar-Ge Oscarı olarak adlandırılan ‘Ar-Ge Proje Pazarı’ ödül töreni İstanbul WOW İstanbul Otel ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. 

Çeşitli kategorilerde 303 projenin yer aldığı yarışmada, Çukurova Üniversitesi Mimarlık Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Tekstil Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Osman Babaarslan ve Recep Yılmaz,“Endüstriyel Kaplama ve Laminasyon Makinesinin Geliştirilmesi ve Bu Alanda Teknolojik Dışa Bağımlılığın Azaltılması” projesiyle ‘Akademisyen’ kategorisindeki ödülün sahibi oldu.

Sanayici, girişimci, akademisyen ve öğrencilere ait projelerin ilgili kişi ve kuruluşlarla bir araya getirilmesinin amaçlandığı etkinlikte ayrıca, Yrd. Doç. Dr. Hilmi Kuşçu ve Hayrettin Toylan’ın “Makine Görmesi İle Gerçek Zamanlı Çalışan Elma Sınıflandırma Makinesi Tasarım ve Geliştirilmesi” projesi ile Yrd. Doç. Dr. Ertuğrul Çetinsoy’un “Patlayıcı İmha Robotu” projesi de aynı kategoride ödül alan projeler oldu.

 

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi