Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

ASELSAN ÇÜ İş Birliği

 

 

Adana (ÇÜHM) -

09.03.2017

Aselsan Araştırma Merkez Müdürü Doç. Dr. Ahmet Fazıl Yağlı Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Mühendislik Mimarlık Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencileriyle bir araya geldi. Aselsan’ı anlatan Doç. Dr. Yağlı teknoloji alanında yaptıkları Ar-Ge ve İnovasyonlarla ilgili öğrenci ve akademisyenlere bilgi vererek fikir alışverişinde bulundu.

 

ÇÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıya Fakülte Dekanı Prof. Dr. Mesut Başıbüyük, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Aselsan Müdürü Doç. Dr. Yağlı’nın sunumu öncesi kürsüye gelen Dekan Prof. Dr. Başıbüyük, Aselsan yetkililerine fakülte ile ilgili bilgi verdi. Doç. Dr. Yağcı’nın etkili bir sunumu olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Başıbüyük öğrenci sunumu iyi takip ederek çıkarımlarda bulunmalarını tavsiye etti.

 

“Altıncı Merkezimizi Kurduk.”

Aselsan Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ahmet Fazıl Yağlı, sunumunda Aselsan’ın kısa bir tanıtımını yaptı. Doç. Dr. Yağlı, araştırma merkezlerinin iki buçuk yıl önce kurulduğunu ve altıncı büyük Ar-ge merkezi olduğunu söyledi Doç. Dr. Yağlı, yeni kurulan merkezin bir buçuk yıldır aktif olarak Ar-ge yapan bir merkez olduğunu da sözlerine ekledi.

“Teknolojileri Nasıl Geliştiririz?”

Doç. Dr. Yağlı, merkezde çalıştıkları konular hakkında da öğrencilere bilgiler verdi. Doç. Dr. Yağcı kurulan altıncı merkezde veri analitiği, gelişmiş algılama ve biyoteknoloji üzerinde çalışma yaptıklarını bunla da sınırlı olmadıklarını, Anadolu’daki üniversitelerle de iş birliği yapmak istediklerini söyledi.

Doç. Dr. Ahmet Fazıl Yağlı, Çukurova Üniversitesi’nde akademisyenlerle beraber projeler geliştirmeyi amaçladıklarını belirterek sadece savunma sanayinin değil birçok alanda geri olan teknolojileri nasıl geliştirilebileceğine yönelik çözümler bulmayı hedeflediklerini söyledi.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi