Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Akıllı Sistemlerde Yenilikler ve Uygulamaları Sempozyumu Çukurova Üniversitesi Ev Sahipliğinde Yapıldı

 

 

Adana (ÇÜHM) -

15.10.2018

Akıllı Sistemlerde Yenilikler ve Uygulamaları Sempozyumu Çukurova Üniversitesi tarafından Yıldız Teknik Üniversitesi desteğiyle ÇÜ Mithat Özsan Amfisinde gerçekleştirildi.

Konferansta Yapay Zekâ, Yapay Sinir Ağları, Derin Öğrenme, Bulanık Mantık, Karma Akıllı Sistemler, Bilgi Tabanlı Sistemler, Evrimsel Hesaplama, Uzman Sistemler, Akıllı Optimizasyon Algoritmaları, Makine Öğrenmesi, Örüntü Tanıma, Veri Madenciliği, Akıllı Elektronik Sistemler gibi yöntemler ve bu yöntemler gibi konular tartışıldı.

“70 Bildiriden 48’i Hakemler Tarafından Kabul Edilerek Sunuldu.”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan sempozyumun Genel Başkanlığını Prof. Dr. Tülay Yıldırım Konferans Başkanlıklarını ise Prof. Dr. Selma Ayşe Özel, Dr. Öğretim Üyesi Melis Özyıldırım, Dr. Öğretim Üyesi Serkan Kartal yaptı. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Elekcioğlu, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mesut Başıbüyük, akademisyenler ve öğrencilerin katıldığı kongrenin açılış konuşmasını yapan Konferans Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Melis Özyıldırım 70 bildiriden 48 tanesinin hakemler tarafından kabul edildiğini ifade ederek sponsor ve katılımcılara katkılarından dolayı teşekkür etti.

“948 Lisans 75 Yüksek Lisans ve 31 Doktora Öğrencisiyle ÇÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde Eğitim Veriyoruz.”

ÇÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü adına konuşan Prof. Dr. Selma Ayşe Özel ise 2004 yılından bu yana 9. düzenlenen konferansa Çukurova Üniversitesi olarak ilk kez ev sahipliği yaptıklarını belirterek ÇÜ Bilgisayar mühendisliği Bölümü hakkında bilgi aktardı. Prof. Dr. Öze,l bilgisayar Mühendisliği Bölümünün ilk mezunlarını 2008 yılında verdiğini hatırlatarak, 948 lisans 75 yüksek lisans ve 31 doktora öğrencisiyle eğitim öğretime devam ettiklerini söyledi.

“Kongremiz Hem Ulusal Hem De Uluslararası Gerçekleşiyor.”

Kongre Genel Başkanı Prof. Dr. Tülay Yıldırım ise, 2008 yılından itibaren ASYU toplantılarını Yıldız teknik Üniversitesi kampusu dışında düzenlediklerini belirterek konferansı hem uluslararası hem de ulusal olarak düzenlediklerini söyledi.  

“Çukurova Üniversitesi Kuruluşundan Bu Yana 172 Bin Mezun Veridi.”

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Elekcioğlu akıllı sistemlerin son yıllarda hem ülkemizde hem de dünya genelinde çok ilgi gördüğünü ifade ederek Çukurova üniversitesi hakkında katılımcılara bilgi verdi. 45 yıllık süreçte 172 bine yakın mezun verdiklerini ifade eden Prof. Dr. Elekcioğlu, 2300’e yaklaşan akademisyen kadrosu ve 3000’ın üzerindeki idari kadrosu ile Çukurova Üniversitesinin eğitim öğretim hizmeti verdiğini ifade etti.

“55433 Öğrenciyle Bu Yıl Eğitim Öğretim Faaliyeti Vereceğiz.”

Prof. Dr. Elekcioğlu, konuşmasına şöyle devam etti;
“Üniversitemizde halen 18 Fakülte 4 Yüksekokul 1 Devlet Konservatuvarında toplam 77 lisans programı,  12 meslek yüksekokulunda ise 94 ön lisans programı bulunmakta. 4 Enstitümüzde ise 92 yüksek lisans 60 doktora programı sürdürülüyor. 2018-2019 eğitim Öğretim yılında 14762’si ön lisans,  33462’si lisans 70230’u lisansüstü olmak üzere toplam 55 433 kayıtlı öğrenciyle başlıyoruz.”  
 
Davetli Konuşmacılar ve Katılımcılar 2 Gün Boyunca Bildirilerini Sundu.

Açılış konuşmalarının ardından “Kişisel Verilerin Korunması ve Makine Öğrenmesi” konusunda Prof. Dr. H. Altay Güvenir, “Görsel Verilerde İnsan Hareket ve Etkileşimlerinin Analizi” konusunda Doç. Dr. Nazlı İkizler Cinbiş, “Web, Sosyal Medya ve Yankı Odaları” konusunda ise Prof. Dr. Yücel Saygın’ın davetli konuşmacı olarak katıldığı kongrede katılımcılar bildirilerini sundu. Kongre sosyal etkinliklerin ardından anı fotoğrafı çekilmesiyle son buldu. 

 

 

  

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi