Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Çukurova Üniversiteli Heyet “Avrupa’da Öğretmen 2015 Zwolle/Hollanda” Adlı Konferansa Katıldı

 

 

Adana (ÇÜHM) -

08.05.2015

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) İngiliz Dili Eğitimi Yüksek  Lisans Ögrencileri, Hollanda’nin Zwolle kentinde Pabo Zwolle Katholieke Üniversitesi ve VIAA Gereformeerde Hogeschool tarafından düzenlenen, “Avrupa’ da Öğretmen Olmak: Değerleri ve Normları Güçlendirmek (Teacher in Europe Empowering Norms and Values)” başlıklı uluslararası konferansta  Türkiye’yi başarıyla  temsil etti.

14 farklı ülkeden öğrenci ve eğitmenlerinin katılımıyla gerçekleşen uluslararası  konferansa  Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İngiliz Dili Eğitimi Bölümü Yüksek Lisans öğrencileri Seren Işık ile Hasan Kahraman'ın yanı sıra, ÇÜ Eğitim Fakültesi İngiliz Anabilim Dalı Öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Meryem Akçayoğlu eğitmen olarak katıldı.

 

Uluslararası Proje Hazırlanması Konusunda Görüş Alışverişinde Bulunuldu

Çukurova Üniversiteli heyet, Hollanda’ da 3 gün yoğun bir programın ardından uluslararası proje hazırlamanın eğitimciler ile öğrenciler açısından önemi konusunda kısa bir eğitim ve brifing aldı.

Hollanda Zwolle Şehir Meclisinde düzenlenen toplantıda  konuşmacı  şehrin vali yardımcısıydı. Çukurova Üniversitesi’nden katılan heyet, Hollanda eğitim sistemi ve 21. yüzyıl eğitim politikaları hakkındaki  sorularını vali yardımcısına yönelterek  bilgi aldı.

Her Ülke Kendi Ulusal Marşını Söyledi.

Toplantı sonunda katılımcılar gruplara ayrılarak, konferansta sunulan bilgiler ışığında proje teklifi oluşturdu. Son gün ise her ülke kendi ulusal marşını söyleyerek güne başladı. Aynı zamanda müzik öğretmeni olan Katholieke Pabo Zwolle Üniversitesi’nin Dışilişkiler Ofisi Koordinatörü Harrie Poulssen, en anlamlı marşın İstiklal Marşı olduğunu, söylenmesinin zor gibi göründüğü ifade etti.

 
 

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi