Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Çukurova Üniversitesi Tekstil ve Moda Kulübünden “Bahardan Esintileri” defilesi…

 

 

Adana (ÇÜHM) -

24.05.2016

Hem Tasarladılar Hem Mankenliğini Yaptılar…

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tekstil ve Moda Kulübü tarafından “2016 Bahardan Esintileri" konulu defile düzenlendi. ‘Bahar’ temalı defile aynı zamanda, içerisinde birçok mesajı barındıran bir sosyal sorumluluk projesi olarak izleyicilere sunuldu.

ÇÜ Akif Kansu Konferans Salonunda gerçekleştirilen “Bahardan Esintiler” defilesi izleyenlerden yoğun ilgi gördü. Defile, birçok sosyal mesajı da beraberinde verdi.
Sunulan giysilerin tasarımları dışında defilenin sunuculuğunu, ışık, ses, koreografi ve mankenliği gibi tüm çalışmaları Tekstil ve Moda Kulübü öğrencilerinin hazırladığı defile Kulüp Başkanı Talip Yasin Yavuz’un teşekkür konuşması ile başladı.

Lütfen Nefesimizi Kesmeyin!

İzleyicilerin büyük beğenisini toplayan defilede yer alan “Ters Ağaç” isimli giysinin tasarımcısı İrem Gümüşkaya “Tasarladığım kostümümle aslında baharlarımızın artık hiç de bahar gibi geçmediğini anlatmaya çalıştım. İçinde yaşamaya çalıştığımız bu dünyada her geçen gün doğal alanlar yok ediliyor, ağaçlar kesiliyor, hayatımız ve düzenimiz tersine dönüyor. Defilemizde “ters ağaç” isimli tasarımımla dünyadaki ağaç katliamına dikkat çekmek istedim. Lütfen nefesimizi kesmeyin!” şeklinde konuştu.

Bahar defilesinde erkek giysi tasarımı hazırlayan Asude Eren de yaptığı tasarımla, erkekleri klasik sert kalıbından çıkararak daha modern ve feminen bir yapıya geçişine atıfta bulunduğunu ifade etti. Eren, “İnsanların gözlerine ve zihinlerine biraz da olsa bu görüntüyü yerleştirebilmek adına bu tasarımı gerçekleştirdim.” dedi

Kulübün Oluşumundaki İkinci, Bu Yılki İlk Defilesi.

Öğretim Görevlisi Dr. Özlem Uslu danışmanlığında etkinliklerini sürdüren Tekstil ve Moda Kulübü üyeleri oluşumundaki ikinci, bu yılki ilk defilesi olan “Bahardan Esintileri” temalı defilenin ardından çıtayı daha da yükseltmeyi hedeflendiklerini söyledi. Kulüp Başkan Yardımcısı Gizem Aslanyürek bu yıl üye sayısını daha da artırdıklarını, yeni etkinlikler için heyecanla harekete geçtiklerini, sinerjilerinin hep birlikte giderek çoğaldığını ifade etti.

 

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi