Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Tarım Sektörüne Çukurova Üniversitesinden Destek!

 

 

20.03.2013

Adana (ÇÜHM) -

Tarımda İş Sağlığı ve Güvenliği İşbirliği Protokolü İmzalandı

İş sağlığı ve güvenliği açısından yüksek risk taşıyan tarım sektöründe çalışanlarının iş sağlığı ve güvenliği kültürü oluşturulması, mevcut risklerden korunma yollarının taraflara tanıtılması, iyi örneklerin kamuoyu ile paylaşılması amacı ile hazırlanan “Tarımda İş Sağlığı ve Güvenliği İşbirliği Protokolü” Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda gerçekleşen törenle imzalandı.

iletisim1

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı arasında imzalanan protokolün tarafları arasında Çukurova Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Harran Üniversitesi de yer aldı. “Tarımda İş Sağlığı ve Güvenliği İşbirliği Protokolü”  imza törenine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Fatih Acar, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Mahmut Mirmahmutoğulları, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar ile Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş ve Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu katıldı.

iletisim1
iletisim1
iletisim1

Çukurova dünyanın üçüncü büyük ovası

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mustafa Kibar imza töreni sırasında yaptığı konuşmasında “Çukurova Üniversitesi olarak yerleşkemizin yer aldığı Adana ili ve dünyanın üçüncü büyük ovası konumunda olan Çukurova bölgesi, Türkiye’nin tarım sektörünün önemli merkezlerindendir. Üniversitemizin, 1973 yılında kuruluşundan bu yana tıp ve ziraat fakülteleriyle tarım sektöründe yaptığı çalışmaların deneyimleri ile “Tarımda İş sağlığı ve Güvenliği Protokolü”ne tüm gücüyle destek vereceğini” belirtti.

Tarımda İş Sağlığı ve Güvenliği İşbirliği protokolü, taraflarca tarım işçilerinin karşılaştığı sağlık, eğitim ve beslenmeye ilişkin sorunlarının ortadan kaldırılması amacı ile hazırlandı. Tarım sektörü, gıdaların üretilmesi ve beslenme ile doğrudan ilgisi, aktif nüfusu ve işgücünün yoğunluğu milli gelire katkısı ve sanayi sektörüne sağladığı hammadde yanında sağlıklı çevre oluşması nedeniyle ekonomik ve sosyal bir sektör olma özelliği taşımakta, bu nedenle tarım sektöründe iş sağlığı ve iş güvenliği önem arz etmektedir. Bu önem nedeni ile hazırlanan protokol tarım sektöründe karşılaşılan, çalışanların sağlık ve güvenliğini tehdit eden riskler ve bu risklere karşı alınacak önlemleri, iş sağlığı ve güvenliği konusunda eğitimi ve bilinçlendirmek amacıyla yapılacak çalışmaları ve eylem planlarını kapsamaktadır.

Çukurova Üniversitesinin taraf olduğu protokol, Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı koordinatörlüğünde ilgili fakültelerce gerçekleştirilecektir.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi