Klasik Mamografiye Göre Çok Daha Düşük Doz Radyasyon Alma Avantajı…
Cihaz hakkında bilgi veren Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Radyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Figen Binokay, dünyada kadınlar arasında en sık görülen kanserin meme kanseri olduğunu ve her 8-9 kadından birine meme kanseri tanısı konduğuna dikkati çekti. Prof. Dr. Binokay, dijital mamografi görüntüleme sisteminde hastanın klasik mamografiye göre çok daha düşük doz radyasyon alma avantajının olduğunu, ayrıca meme sıkıştırma miktarı ve süresinin çok azaldığı için hastanın ağrı duymasının engellendiğini ve konforunun da aynı oranda artığını belirtti.
Kanser Bulguları Artık Gözden Kaçmayacak!
Görüntüleme sisteminin tomosentez (3 boyutlu mamografi) ve CAD (Computer-Aided-Diagnosis-Bilgisayar destekli sistem) adı verilen üstün teknik özellikler ile donatıldığına işaret eden Prof. Dr. Prof. Dr. Binokay, üstün görüntü kalitesinin yanında CAD 3. Göz adı verilen programla birlikte filmlerde şüpheli alanlar işaretlenerek kanser bulgularının gözden kaçmasının engellendiğini vurguladı.
Bölgede Uygulanan Tek Yöntem…
Prof. Dr. Figen Binokay ayrıca, cihazla bölgede gerçekleştirilen ilk ve tek yöntem ile vakum biyopsi yapıldığını, bu yöntemle meme kanserinin en erken bulgusu olan kireçlenme alanlarının ameliyatsız çıkarılmasının gerçekleştirildiğini dile getirerek, böylece ağrısız ameliyatsız tanı değeri daha yüksek ve hata payı daha az olan doku alınabildiğine işaret etti.
Cihazdan, Genel Cerrahi Başta Olmak Üzere Birçok Bölüm Yararlanabilecek.
Prof. Dr. Binokay son olarak Balcalı Hastanesi’nde faaliyete geçen görüntüleme sisteminin bu alandaki en son teknolojik gelişme olduğunu, erken meme kanseri tanısında umut veren ve ağrıyı azaltan bir yöntem olarak son derece önemli bir işlevi yerine getirdiğine değindi.
Bu arada cihazdan tıp alanında başta Genel Cerrahi olmak üzere birçok bölümün yararlanabildiği ifade edildi. |