Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Denizdeki Atıklar, 'Balık Anıt ve Yengeç Heykeli’ ne Dönüştürüldü

 

 

Adana (ÇÜHM) -

22.05.2014

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü öğrencileri Yumurtalık Sosyal Kalkınma Kültür Turizm Doğa Varlıklarını Koruma Derneği'nin (YUM-DER) etkinliğinde, denizden çıkarılan atıkları birleştirerek yaptıkları "Balık Anıt ve Yengeç Heykeli" ile deniz kirliliğine dikkati çekti.

YUM-DER'in, Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) Ham Petrol Boru Hattı Proje Direktörlüğü ve EDUSER Danışmanlık şirketi ile yürüttüğü ''Yumurtalık Sualtı Temizlik ve Bilinçlendirme Hareketi'' projesi kapsamında, Yumurtalık Limanı ve halk plajında, denizde temizlik çalışması yapıldı. ÇÜ Yumurtalık Meslek Yüksekokulu Sualtı Teknolojisi Bölümü öğrencileri, Yumurtalık İlçe Emniyet Amirliği ve Adana İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Sualtı Grup Amirliği'nde görevli dalgıçlar, sualtındaki kirleticileri kıyıya çıkardı.

ÇÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Suat Karaaslan öncülüğünde, Resim ve Heykel Bölümü son sınıf öğrencileri, atıkları kullanarak "Balık Anıt ve Yengeç Heykeli" yaptı. Öğrenciler, limanın duvarına, deniz altındaki yaşamı anlatan resim çizdi. Proje kapsamında, dalış eğitiminde başarılı olan 10 kişiye dalgıç belgesi verildi. 

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi