Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Gazeteciler Basın Konseyi Seminerlerinde Çukurova Üniversiteli Genç İletişimcilerle Buluştu.

 

 

Adana (ÇÜHM) -

28.03.2016

Avrupa Birliği (AB) projesi kapsamında Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) İletişim Fakültesi’nde Basın Konseyi Seminerleri gerçekleştirildi. ÇÜ İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda yapılan seminerlerin ilkinin konuğu Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç oldu.

Öğrenci ve akademisyenlerle gazetecilerin ilgi gösterdiği etkinlikte Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, ‘Haber Yazma Teknikleri’ konulu sunum yaptı. Türk Basınının zor dönemler geçirdiğini ancak bu sürecin mutlaka sona ereceğini söyleyen Türenç, “40 yılı geride bırakan bir gazeteci olarak habercilik, iletişim ve teknolojik imkânlar anlamında çok büyük aşamalardan geçtik. Geldiğimiz noktada İletişim öğrencisi olmak kolay değil.” dedi.

Konusunda Uzman Gazeteciler Öğrencilerle Buluştu.

Basın Konseyi Seminerleri kapsamında Misket Dikmen ‘Haberciliğin Sınırları’, Toygun Atilla ‘Adliye Haberciliği’, Ümit Aslanbay  ‘Magazin Haberciliği’,  Turgut Kazan ise ‘Basın Hukuku-Ombudsmanlık’ konularında tecrübelerini aktardı.
 
Gazeteci-Avukat Turgut Kazan Basın Hukukunu Anlattı.

Basın Konseyi Yüksek Kurulu Üyesi Avukat Turgut Kazan öğrencilere basın hukukunu anlattı. Basın mensuplarının haklarını ve haber kaynağının gizliliğini anlatan Kazan’ın sunumuna öğrenciler ve akademisyenler yoğun ilgi gösterdi.

Basın Konseyi Seminerleri Dizisi Mayıs Ayına Kadar Devam Edecek.

Basın Konseyi Seminerleri kapsamında 21 Nisanda Doğan Satmış “Yeni Medyada Etik Sorunlar”, Tülay Öçten “Radyo TV Haberciliği”, Ümit Aslanbay ise “Siyasi Habercilik” konularında seminer verecek. 

5 Mayıs tarihindeki seminerler dizisinde ise Bahattin Yücel “Turizm Haberciliği” konusuyla öğrencilerle buluşacak. Aynı gün Mehmet Emin Güzbey ise öğrencilere “ Sağlık Haberciliğini anlatacak.

Basın Konseyi Seminerler dizisinin en son etkinliği ise 12 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek. Başar Yaltı “Habercilikte Kamu Yararı”, Kenan Akın “Haberde Gerçek Nedir?”, Muzaffer Baca ise “AB ve Medya Politikaları” konularıyla öğrencilerle buluşacak.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi