Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Şanıvar BESYO öğrencileri ve akademisyenleri ile buluştu!

 

 

iletisim1

Adana (ÇÜHM) -

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Üyesi Gazeteci Ramazan Şanıvar Çukurova Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nda akademisyen ve öğrencilerle buluştu.

Konuşmasına Türkiye Milli Olimpiyat Komitesinin yapısı ve çalışma alanları hakkında bilgiler vererek başlayan Şanıvar, 1908 yılında kural komitenin günümüzde 550 üyesi olduğunu belirtti. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesinin  Türkiye’de faaliyet gösteren 60 değişik spor branşına ait federasyonlarla koordine biçimde çalıştığını ifade eden Şanıvar, Komitenin gelirlerinin teknik yayınlar, proje ve tesisler meydana getirmek ve başarılı sporculara burs sağlamak için harcandığını söyledi.

 

“Her spor sevdalısının  gönlünde olimpiyat yaşamak vardır”

Türkiye’de yeteri kadar olimpiyat sporcusunun olmadığını ifade eden Şanıvar, “her spor sevdalısının gönlünde olimpiyat yaşamak vardır” dedi. Olimpiyat yaşamanın her sporcuya ve bilim insanına nasip olmayacağını belirten Şanıvar, Akdeniz Oyunlarının olimpiyatı deneyimlemek isteyen herkes için bir şans olduğunu söyledi.

“Oyunları sadece bir spor etkinliği olarak görmemek gerekir”

Akdeniz Oyunları hakkında detaylı bilgiler veren Şanıvar, oyunların olimpiyatlardan sonra en büyük spor organizasyonu olduğunu dile getirdi. Akdeniz Oyunlarında olimpiyatların branş ve kurallarının geçerli olduğunu söyleyen Şanıvar, “Akdeniz Oyunlarını sadece bir spor etkinliği olarak görmemek gerekir, bu tür organizasyonlar toplumlar arasında dostluk, dayanışma ve barışın oluşması için bir araçtır” dedi.

iletisim1

 

Akdeniz Oyunları 2020 Olimpiyatları için referans olacaktır.

Türkiye’nin Olimpiyatlara ev sahipliği yapmak için önemli girişimlerinin olduğunu belirten Şanıvar, “Cumhurbaşkanımızın, Başkanımızın, Gençlik ve Spor Bakanlığının Olimpiyatları 2020’de İstanbul’da büyük çabası var” dedi.

17. Akdeniz Oyunlarının ilk olarak Yunanistan’a verildiğini fakat yapılan denetlemelerde oyunların Yunanistan’dan alınarak Türkiye’ye verilmesinin kararlaştırıldığını ifade eden Şanıvar, “Türkiye normalde altı yılda hazırlanılan oyunlara iki yılda muhteşem bir hazırlık yaptı” diyerek bu anlamda Türkiye’nin bir rekor kırdığını söyledi. Akdeniz Oyunlarının, 2020 Olimpiyatlarının Türkiye’de yapılması için önemli bir referans olacağını vurgulayan Şanıvar, organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen herkesin büyük takdiri hakkettiğini belirtti.

Çukurova Üniversitesi önemli tesisler kazanacak.

Türkiye’nin Akdeniz Oyunlarına ilk kez 1971 yılında İzmir’de ev sahipliği yaptığını belirten Şanıvar, “Türkiye o dönemde inşa edilen tesisleri halen kullanmaktadır, 500 milyon Türk Lirası bütçesi olan bu organizasyon ülkemize 9 ayrı tesis ve 3500 kişilik bir olimpiyat köyü kazandıracaktır” dedi.

Binicilik, kano, kürek ve hentbol müsabakalarının yapılacağı Çukurova Üniversitesi’nde Lütfullah Aksungur spor salonunu tamamen yenilenecek, kano ve kürek müsabakalarının yapılması için yeni tesisler yapılacak. Birçok yeni spor malzemesinin de Çukurova Üniversitesine kazandırılacağı oyunlar için kampüse iki buçuk milyon liralık yatırım yapılacak.

Konuşmanın sonunda söz alan BESYO Müdürü Prof. Dr. S. Sadi KURDAK, Akeniz Oyunlarının önemli bir şans olduğunu, BESYO’da eğitim gören tüm öğrencilerin bu organizasyona katılmasını arzu ettiklerini ifade ederek, Şanıvar’a bir teşekkür belgesi takdim etti. Gazeteci Ramazan Şanıvar da Prof. Dr. KURDAK’a 17. Akdeniz Oyunlarına ait tişört, şapka ve rozet hediye etti.

 

Hazırlayan: Elif Pınar Aybay (ÇÜHM, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Uzmanı)

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi