Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Kano, kürek ve binicilik sporlarının merkezi Adana olacak!

 

 

Adana (ÇÜHM) -

26.04.2013

Çukurova  Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO)  Spor Yöneticiliği  bölümünde, Okt. Tolga Çelik’in koordinatörlüğünü yaptığı “Yöneticilik Deneyimi” dersi kapsamında bir seminer gerçekleştirildi. “Çukurova Üniversitesi ve Adana Atlı Spor Kulübünün Akdeniz Oyunlarındaki Rolü ve Önemi” başlıklı seminer, Çukurova Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Seminer Salonunda düzenlendi. XVII. Akdeniz oyunları Spor Departmanı Direktörü Vedat Yüksel, Adana Atlı Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Namık Kemal Güngören konuşmacı olarak katıldığı seminere, Adana Gençlik Hiz. Ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, Prof. Dr. Sadi Kurdak, çok sayıda BESYO öğretim elemanı ve öğrencisi katıldı.

XVII. Akdeniz Oyunları  Spor Departmanı Direktörü Vedat Yüksel, Akdeniz Oyunlarının, Akdenize kıyısı olan ülkeler arasında  dört yılda bir düzenlendiğini ve oyunlarda olimpiyat kurallarının geçerli olduğunu ifade etti. Yüksel,  Akdeniz  Oyunlarının ilk olarak 1951 yılında Mısır'ın İskenderiye şehrinde yapıldığını ve Uluslararası Akdeniz Oyunları Komitesinin 1961 yılında kurulduğunu belirtti. Yüksel, Akdeniz Oyunlarına Türkiye’nin  ilk kez İzmir'de ev sahipliği yaptığını ve 2011 tarihinde elektronik ortamda yapılan oylama sonucunda Mersin’in ev sahipliği yapmasına karar verildiğini ifade etti.

Yüksel, Akdeniz kıyısında bulunan ülkeler arasında oyunlara katılmayan tek ülkenin İsrail olduğunu, Akdeniz'e kıyısı olmayıp oyunlara katılan ülkelerin ise Andora, San Marino ve Sırbistan olduğunu belirtti. Yüksel, teekwondo ve badminton branşlarındaki müsabakaların Akdeniz Oyunlarında ilk kez 2013 yılında Mersin'de gerçekleşeceğini söyledi.

Mersin civarında yaşayan bir deniz canlısı olması dolaysıyla, XVII. Akdeniz Oyunları maskotunun 15-30 Temmuz 2012 tarihlerinde resmi internet sitesinden yapılan oylama ile “Karetta” olarak belirlendiğini ifade eden Yüksel,  XVII. Akdeniz Oyunları Organizasyon komitesinde yapılan işlerin hangi birim adı altında yapılacağı hakkında  öğrecilere bilgi verdi.

Adana  Atlı  Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Namık Kemal Göngören, Adana Atlı Spor Kulübü’nün sahip olduğu iki kapalı, yedi açık tenis kortu, bir çim mini futbol sahası, yazlık ve kışlık restoranlar, tenis kafeteryası, sporcu kolaylık tesisleri, yarı açık olimpik yüzme havuzları ile 186 dönümlük ormanlık bir arazide konumlanması nedeni ile ülkemizin en güzel spor tesislerinden biri olduğunu ifade etti. Güngören, XVII. Akdeniz Oyunlarının hem Adana için hem de Atlı Spor Kulübü için çok önemli bir fırsat olduğunu belirtti. Güngören, Mersin’de ve bölgede hazır binicilik tesisinin olmaması, Adana Atlı Spor Kulübü tesislerinin de tek ve büyük oranda uluslararası standartlara sahip olması nedenleri ile 2013 Akdeniz Oyunları Organizasyonu Komitesinin, binicilik müsabakalarının  Adana Atlı Spor Kulübü’nde yapılmasını uygun gördüğünü söyledi.

Adana Atlı Spor Kulübündeki inşaat çalışmalarının devam ettiğini, yenileme çalışmalarının 2013 yılı Mayıs ayında tamamlanmasının planlandığını belirten Göngören, projenin bitirilmesiyle Adana Atlı Spor Kulübü görünümü ve altyapısı ile uluslararası çağdaş bir görünüm kazanacağını ve bir çok prestijli müsabakaya ev sahipliği yapıcağını söyledi.
Adana Gençlik Hiz. ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, bütün sporcuların idealinin dünya şampiyonaları ve olimpiyatlar olduğunu, bunları görmenin kendisine de nasip olduğunu belirtti. Hadi, bundan sonra kano kürek ve binicilik  sporlarının merkezinin Adana olacağını ifade etti. Hadi, bu durumun gerçekleşmesinde Çukurova Üniversitesi Beden Eğitimi Meslek Yüksekokulunun katkısının büyük olduğunu söyledi.

Seminer, öğretim elemanları ve öğrencilerin sorularının ardından sona erdi.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi