Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Çukurova Üniversitesi Bilimsel Araştırma Kulübü Dr. Serkan Karaismailoğlu’nu Ağırladı.

 

 

Adana (ÇÜHM) -

05.01.2017

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörlüğü Sağlık Kültür Daire Başkanlığı Öğrenci Faaliyetleri Birimine bağlı Sağlık Bilimleri Araştırma Kulübü, sağlık bilimleri ve tıp fakültesi öğrencilerini “En iyi genç araştırmacı” ödülünü alan sinirbilimci Dr. Serkan Karaismailoğlu’yla buluşturdu.

ÇÜ Mithat Özsan Amfisi’nde düzenlenen konferansa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan, Sağlık Bilimleri Araştırma Kulübü Danışmanları Prof. Dr. Filiz Koç, Prof. Dr. Neslihan Boyan ve Prof. Dr. Ayfer Pazarbaşı ile akademisyen ve çok sayıda öğrenci katıldı. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği konferans 2015 yılında Prof. Dr. Filiz Koç’un danışmanlığında kurulan Sağlık Bilimleri Araştırma Kulübü’nün tanıtılması ve Dr. Karaismailoğlu’nun özgeçmişinin aktarılmasıyla başladı.

Dr. Karaismailoğlu Esprili Sunumuyla Beyin ve Fizyolojisini Anlattı.

Sahneye çıkan Dr. Serkan Karaismailoğlu, “Ne Gördüğün Nereden Baktığınla İlgilidir.’’ Başlıklı sunumunu yaptı. Beyin ve fizyolojisi hakkında öğrencilere bilgiler veren Dr. Karaismailoğlu, esprili bir dille yaptığı sunumda öğrencilerden büyük alkış aldı. Dr. Karaismailoğlu korteks, limbik sistem işlevleri, beyin cinsiyeti konularını kapsayan sunumunda sağlık bilimleri ve tıp fakültesi öğrencilerine meslek ve öğrencilik yaşamlarına katkı sağlayacak ipuçları da verdi. İnsanın duygusal beyinle yaşadığına işaret eden Dr. Karaismailoğlu, beyninde parmak izleri gibi birbirine benzemeyen, kişisel özellik sergileyen organ olduğunu vurguladı.

Kadın ve Erkek Arasındaki Düşünsel Farklar Anne Karnında Başlar.

Kadın ve erkek beyinlerinin gelişim açısından farklılık gösterdiğini söyleyen Dr. Serkan Karaismailoğlu, “Kadınların beyinlerinin her iki tarafı da birbirine eşit büyürken, erkeklerin sağ tarafı daha fazla büyür. Kadın ve erkek arasındaki farklar anne karnında başlayıp bebeklikte de devam eder. Bu nedenle kadınların empati duyguları çok gelişmiştir. Her iki cins de olaylara aynı yaklaşamazlar. Kadın daha detay odaklı yaşarken, erkek sonuç odaklı yaşamaktadır.” dedi.

“Beynin de Cinsiyeti Var…”

Beynin de cinsiyete sahip olduğunu ve kişilerin normal cinsiyetleriyle aynı olmayabileceğine işaret eden Dr. Karaismailoğlu, “Erkek olan birinin beyni kadın cinsiyetli olabilir. Ya da tam tersi de düşünülebilir. Çiftler arasındaki anlaşmazlıkların nedeni de budur. Bu yüzden kadın ve erkeklerin beyinlerinin cinsiyetlerini bilmeleri, nasıl çalıştığını öğrenmeleri ve sorunlara ona göre yaklaşmaları gerekmektedir.” şeklinde konuştu.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi