Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Çukurova Üniversiteli Bilim İnsanı Prof. Dr. Osman Demirhan, Almanya’nın En Prestijli Bilim Dergisinin Hakem Heyetine Seçildi.

 

 

Adana (ÇÜHM) -

07.04.2016

Çukurova Üniversiteli Bilim İnsanları, alanlarında yaptığı çalışmalarla uluslararası bilim arenasında adından söz ettiriyor. 42 yıllık geçmişi ile birçok bilim insanını yetiştiren Çukurova Üniversitesi’nin Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Osman Demirhan, Almanya’nın en prestijli bilim dergisi olan “Deutscher Wissenschaftsherold”un Hakemler Kuruluna seçildi.

Prof. Dr. Osman Demirhan Kimdir?

Tıbbi Biyoloji ve Genetik alanında önemli çalışmaları bulunan Prof. Dr. Demirhan, Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü’nü 1982 yılında bitirdi. 1987 yılında Çukurova Üniversitesi Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı’nda Bilim uzmanlık eğitimini, 1991 yılında ise Bilim Doktorasını tamamladı.

1992 yılında Yrd. Doç. Dr., 1998 yılında Doçent, 2004 yılında ise Profesör oldu. Prof. Dr. Demirhan Anadolu Üniversitesi, Tıp Fakültesi Tıbbi Genetik Anabilim Dalında sitogenetik ve Belçika Antwerp Üniversitesi Tıp Fakültesi Klinik Genetik Bölümünde moleküler genetik çalışmaları yaptı. Ulusal ve uluslar arası birçok yayını bulunan Prof. Dr. Demirhan’ın ayrıca 4 ayrı kitabı yayınlandı.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi