Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

“Bilim ve Üniversite Sorunları” Adlı Konferans Yapıldı

 

 

Adana (ÇÜHM) -

15.10.2014

Çukurova Öğretim Elemanları Derneği tarafından yeni eğitim öğretim yılı etkinliği kapsamında Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Akif Kansu Konferans Salonu’nda “Bilim ve Üniversite Sorunları” adlı konferansı düzenlendi. Konferansın konuşmacısı ise Marmara Araştırma Merkezi Eski Başkanı Prof. Dr. Naci Görür oldu.

Prof. Dr. Türkmen: “Konferans ve Çalıştaylar Sürecek.”

Konferansın açılış konuşmasını yapan Çukurova Öğretim Elemanları Derneği Başkanı ÇÜ Jeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sedat Türkmen, dernek olarak bugüne kadar yaptıkları çalışmalardan söz etti. Üç yıl boyunca “Üniversite Sorunları”, “Nasıl Bir Üniversite İstiyoruz, “Akademisyenlerin Bugünkü Durum”, “Sorunlarının Çözüm Yolları” konularında birçok konferans ve çalıştay düzenlediklerini söyleyen Prof. Dr. Türkmen, “Üniversite demek, özgür düşüncenin bilimsel araştırmaların yapıldığı ve elde edilen verilerin eğitim öğretim veya yayın yoluyla insanlara aktarıldığı temel kurumlardır.” dedi. Prof. Dr. Sedat Türkmen, 2014-2015 eğitim öğretim döneminin açılışı nedeniyle düzenledikleri ilk konferansın konusunun ise  “Bilim ve Üniversite Sorunları” olduğunu bildirdi.

 

Prof. Dr. Görür, Üniversite ve Kampüs Yaşamını Anlattı

Marmara Araştırma Merkezi Eski Başkanı İstanbul Teknik Üniversitesi Jeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Naci Görür ise, “Bilim ve Üniversite Sorunları” adlı sunumunda üniversite ve kampüs yaşamına değinerek akademisyenlerle bilgi alışverişi bulundu.

 
 

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi