Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Kullanmadığınız Bisikletlerinizi Çukurova Üniversitesi Bisiklet Kulübü’ne Bağışlayabilirsiniz

 

 

Adana (ÇÜHM) -

10.12.2014

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Bisiklet Kulübü her hafta farklı bir etkinliğe imza atıyor. Sağlıklı yaşam için hareket etmenin gerekliliği konusunda farkındalık yaratmak ve bisiklet kullanımını teşvik etmek amacıyla Çukurova Üniversitesi yerleşkesinde her perşembe günü bisiklet turu düzenliyor. Bu kapsamda öğrenci ve akademisyenlerden oluşan yaklaşık 30 bisikletli kulüp üyesi bisikletlerinin bakım ve onarımını yaparak kampüste tur attı.

Yerleşke içerisinde öğle arasında pedal çeviren öğrenciler bisiklet kullanma kültürünün yaygınlaşmasını istedi. ÇÜ Bisiklet Kulübü adına açıklama yapan Hanifi Sarı öncelikli amaçlarının Çukurova Üniversitesi olarak kente model olmak ve kent merkezinde bisiklet yollarının yapılmasını da teşvik etmek olduğunu açıkladı.

Sarı, “Her Perşembe günü üniversite yerleşkesinde tur yapıyoruz. Amacımız bisiklet kültürünün oluşmasını sağlamak. Saat 12.15’de hareket ederek 30 kişilik grupla kültür müdürlüğü ve Rektörlük önünden geri depomuza dönüyoruz. Üniversitedeki herkesi bu etkinliğimize bekliyoruz.” dedi.

 

“Bisiklet Bağışı Bekliyoruz.”

Birçok öğrencinin bisiklete binmek istediğini ancak kulüplerinde yeteri kadar bisiklet olmadığına vurgu yapan Hanifi Sarı, maddi durumu iyi olan Adanalıların bisiklet bağışında bulunması çağrısında bulundu.
Ayrıca Çukurova Üniversitesi lojmanlarında ikamet eden ve eski bisikletleri olan akademisyenlere de çağrıda bulunan Sarı, kullanılmayan bisikletlerini kulübe bağışlamaları durumunda teknik ekipleri tarafından bakım ve onarımlarının yapılarak bisikletlerin kullanılır duruma gelebileceğini söyledi.

“Bisiklet Kültürünün Yeniden Oluşmasını Sağlamak İstiyoruz.”

Hanifi Sarı şunları kaydetti;

“Bisiklet sürmek isteyen birçok arkadaşımız olmasına karşın, yeterli sayıda bisikletimiz olmadığından bu isteklere olumlu yanıt veremiyoruz. Kullanmadığınız bisikletleri bize bağışlayabilirsiniz. Bisikletlerin ne durumda olduğu önemli değil. Bisikletlerin bakımlarını gereken yürür aksamlarını yapabiliyoruz. Bir teknık ekibimiz var bu şekilde birkaç arkadaşımızı daha bisiklete bindirirsek hem biz hem de onlar mutlu olur. Bisiklet kültürünün oluşmasına önemli bir katkı sağlanmasına herkesten katkı bekliyoruz.”

 
 
 

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi