Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Okullarda Fiziksel Aktivitelerin Arttırılması” İşbirliği Protokolü İmzalandı

 

 

Adana (ÇÜHM) -

21.05.2015

Sağlık Bakanlığı Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında öğrencilerin fiziksel aktivite düzeyinin arttırılmasının sağlanması için Çukurova Üniversitesi, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında “Okullarda Fiziksel Aktivitelerin Arttırılması” işbirliği protokolü imzalandı.

Sağlık Bakanlığı’nın gençler arasında fiziksel aktiviteyi artırmak ve sağlıklı nesiller yetiştirmek amacıyla gerçekleştirdiği proje kapsamında, 500 öğrenciye de bisiklet dağıtıldı.

Adana Hekimevi’nde düzenlenen törende açılış konuşmasını yapan Halk Sağlığı Müdürü Dr. Kadir Çağlar Çatak, Sağlık Bakanlığı tarafından organize edilen programın, fiziksel aktivitenin teşvik edilmesi amacıyla başlatıldığına işaret ederek, "Bu kapsamda üniversitemize bin adet bisiklet tahsis edildi, bugün 250 adedini tahsis edeceğiz. Yine Halk Sağlığı Müdürlüğü bütçesinden de Milli Eğitim Müdürlüğümüze, "Bisiklet Okulu Ders Modülü"nü açan okullara 250 adet bisikleti teslim edeceğiz" diye konuştu.
 

Prof. Dr. Kibar: “Yurtlarla Ana Kampüsümüz Arasındaki Yolda Devam Eden Bisiklet Yolunu Süratle Tamamlayacağız.”

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar ise, obezitenin kalp damar hastalıkları ve metabolik hastalıklar üzerindeki olumsuz etkisinin herkes tarafından çok iyi bilindiğini ifade ederek, "Biz de Üniversite olarak aktiviteyi nasıl artırırız, araç trafiğini nasıl azaltırız diye proje geliştirmeye çalışıyoruz. Bu konuda epey yol almışken Bakanlığımızdan bu haberi aldık. Bize bin bisikletin üniversitemize verileceğini duyduk, çok teşekkür ediyorum. Kampüs içerisinde 15 kilometrelik bisiklet yolunu hazırlıyoruz, neredeyse yarısı hazır durumda. Yurtlarla ana kampüsümüz arasındaki yolda da bu çalışmalarımızı süratle tamamlayacağız." dedi.

 

Vali Büyük: “Bisiklet Sadece Bir Spor Aracı Değil, Aynı Zamanda Ulaşım Aracı.”

Adana Valisi Mustafa Büyük, Hekimevi’nde düzenlenen bisiklet dağıtımı ve kurumlar arası protokol imza töreninde yaptığı konuşmada, bisikletin sadece bir spor aracı değil, aynı zamanda ulaşım aracı olduğunu belirtti.

Ülkemizin, özellikle de Adana’nın coğrafi yapısının bisiklet kullanımı açısından çok uygun olduğunu ifade eden Büyük, yerel yönetimler ile diğer kurumların işbirliği içerisinde bisikletin daha yaygın kullanılmasını sağlayacak bir çalışma yürütmesi gerektiğini vurguladı.

 

Prof. Dr. Ünüvar: “Gençlerimizi Ruhsal, Bedensel Ve Fiziksel Olarak Daha Sağlıklı Bireyler Haline Getirmeliyiz.”

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı, AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar da, Türkiye nüfusunun yaklaşık yarısının 30 yaşının altında olduğuna dikkat çekerek, "Demografik Fırsat Penceresi dediğimiz 2041 yılına kadar devam edecek aktif ve çalışabilecek pozisyondaki insanların oranı, Türkiye’yi Avrupa’daki en avantajlı ülke konumuna getiriyor. Biz bu avantajı daha iyiye taşıyabilmek için gençlerimizi ruhsal, bedensel ve fiziksel olarak daha sağlıklı bireyler haline getirmeliyiz. Bunun için de bir dizi çalışma yapıp, gençlerimizi uyuşturucudan, kötü alışkanlıklardan korumamız, onların aktif olmasını sağlamamız lazım. Aktivite bu alanda sadece kemik kütlesinin ve kas kütlesinin güçlenmesi olarak anlaşılabilir, ama başarının da temel şartlarından birisidir." dedi.

 
 
 

Kurumlar Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı

Konuşmaların ardından, Çukurova Üniversitesi, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında "Okullarda Fiziksel Aktivitenin Artırılması" İşbirliği Protokolü imzalandı.

 
 
 

500 Öğrenciye Bisiklet Dağıtıldı

Daha sonra Hekimevi bahçesinde, Vali Mustafa Büyük, AK Parti Milletvekilleri Necdet Ünüvar, Mehmet Şükrü Erdinç ve Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar tarafından 500 öğrenciye bisikletleri dağıtıldı.

 
 
 

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi