Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

7 Ay İçerisinde 4 bin 936 Üniversite Mensubu 5 bin 234 Kez Bisiklet Emanet Aldı.

 

 

Adana (ÇÜHM) -

30.05.2016

Çukurova Üniversitesi Balcalı Kampüsünde Bisiklet Kullanımı Yaygınlaştı.

Doğayla iç içe, logosu gibi yeşil bir üniversite olan Çukurova Üniversitesi, Sağlık Bakanlığı tarafından hibe edilen bisikletlerin etkin şekilde kullanımını sağlamak ve kampüs içinde bisiklet kullanımı yaygınlaştırmak amacıyla ciddi çalışmalar gerçekleştirdi. Bu kapsamda kurulan Bisiklet Evi’nden 7 ay içerisinde 4 bin 936 üniversite mensubu 5 bin 234 kez bisiklet emanet aldı.

Sağlıklı yaşam ve bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması için Sağlık Bakanlığı tarafından oluşturulan proje kapsamında Çukurova Üniversitesi’ne bisiklet hibe edildi. 7 ay önce başlayan proje öğrenci akademisyen ve personelin yoğun talebi ile hedefine ulaştı. Çukurova Üniversitesi’nde bisiklet kullanımı yaygınlaştı.

“ÇÜ Bisiklet Takip Sistemi Yazılımı Geliştirildi.”

Çukurova Üniversitesi Bisiklet Kulübü Danışman Öğretim Üyesi Doç. Dr. Caner Enver Özyurt proje kapsamında üniversite öğrenci ve personeline bir ile on beş gün arasında bisiklet emanet ettiklerini belirterek bisikletle birlikte kask, kilit ve sepet gibi donanımlarında yanında verdiklerini söyledi. Bu kapsamda bir de Bisiklet Evi kurulduğunu hatırlatan Doç. Dr. Özyurt, emanet verme ve alma işlemlerinin takibi için de “ÇÜ Bisiklet Takip Sistemi” yazılımı geliştirdiklerini bildirdi. Yazılımda, emanet verilen her bisikletin öğrenci numarası veya personel sicil numarası üzerinden teslim edildiğini belirten Doç. Dr. Özyurt açıklamasına şöyle devam etti;

“Sisteme bisikletin alındığı gün ve teslim edileceği gün bilgileri girilmektedir. Bu sayede kaç bisikletin emanette olduğu, emanete verilebilecek bisiklet sayısı her an görülebiliyor. Sistem, teslimi gecikmiş bisiklet olduğunda Bisiklet Evi personelini uyarıyor.”

“Kampüste 306 Bisiklet Kapasiteli Park Yeri Yapıldı.”

Bisikletin kullanımını yaygınlaştırmak için Bisiklet Evi’nde yapılan faaliyetlerin yanında, kampüs içinde alt yapı çalışmalarının da tamamlandığını ifade eden Doç. Dr. Özyurt, kullanıcıların bisikletlerini park edip kilitleyebilmeleri için 30 farklı noktaya 51 adet bisiklet park yeri monte edildiğini açıkladı.

“Bisikleti Emanet Alanların %97’lik Kısmını Öğrenciler Oluşturuyor.”

Kampüs içindeki bisiklet kullanımında belirgin bir artışın olduğunun gözlendiğini açıklayan Doç. Dr. Özyurt “Bugüne kadar 4.936 üniversite mensubumuz 5.234 kez bisiklet emanet aldı. Emanet alanların %97’lik kısmını öğrencilerimiz oluşturuyor. Toplam emanete verme süresi ise 14.000 günü aşmıştır. Bu rakamlar, ÇÜ Bisiklet Evi’nin beklenen hedeflere ulaşmak açısından önemli katkılar sağladığını net şekilde gösteriyor.” dedi.

“Bisiklet Kullanımının Yaygınlaşması İçin Harcanan Çaba Shimano Firmasının da Dikkatini Çekti.”

Bisiklet Evi’nde emanete alıp verme işlemlerinin yanı sıra bisikletlerin temel bakım ve tamirlerinin de yapıldığına dikkat çeken Doç. Dr. Caner Enver Özyurt bu uygulama sayesinde bisikletlerin daha uzun süre ve sağlıklı şekilde hizmet vermesinin amaçlandığını kaydetti. Çukurova Üniversitesi’nde bisiklet kullanımının yaygınlaşması için harcanan çabanın Shimano firmasının da dikkatini çektiğini söyleyen Doç. Dr. Özyurt; “Üniversitemizi ziyaret eden firma yetkilileri, kampüsümüzde bisiklet kültürünün yaygınlaşması çabalarına katkı sağlamak için Bisiklet Evi’ne destek vermek istediklerini söylediler. Bu kapsamda bir çalışma tezgâhı ile iki adet Shimano Pro Servis Seti Üniversitemize hediye edildi. Ayrıca Shimano Teknik Servis elemanlarının bisiklet bakımı konusunda, Bisiklet Evi personeline eğitim verecekleri bir faaliyet planlandı. Eğitim kapsamında; mtb mekanik aktarma, vites bakımı servis bilgileri, comfort nexus-3 servis bilgileri, disk fren montaj ve adaptörleri servis bilgileri, shimano disk fren yağı servis bilgileri, pro gidon boynu montaj bilgileri, pedal mil sistemi bakım bilgileri, parktool zincir anahtarı servis bilgileri, pro saddle selector hakkında uygulamalı bilgiler yer alacak.” şeklinde konuştu.

 

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi