Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Çukurova Üniversitesi’ne Yeni Bisiklet Yolu ve Yaya Koşu Yolu Yapılıyor.

 

 

Adana (ÇÜHM) -

08.04.2016

Doğal yaşamla iç içe bir yaşam merkezi olan Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) sağlıklı yaşam ve temiz çevre için önemli bir projeye imza attı. Öğrencilere 1000’in üzerinde bisiklet dağıtan Çukurova Üniversitesi Yönetimi şimdide bisiklet yolu yapımına başladı.

Çukurova Üniversitesi Kampusu içerisinde yer alan Mithat Özsan Bulvarı üzerinde Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan bisiklet yolunda meydana gelen aksaklıklar üzerine, bisiklet yolunun kaldırılmasının ardından yeni bisiklet yolu güzergâhı yapımına başlandı. Çukurova Üniversitesi Güvenlikten Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İ. Halil Elekcioğlu yaptığı açıklamada iyi niyetlerle yapılan mevcut bisiklet yolunun Çukurova Üniversitesi’ne girişi sağlayan ana arter olan Mithat Özsan Bulvarı üzerinde hasta taşınmasında ve ambulans sevkinde sorunlar doğurduğunu söyledi.

“Hasta Mağduriyetinden Dolayı Büyükşehir Belediyesi Tarafından Kaldırıldı.”

Yolun yan kısımlarına yapılan ve emniyet dubaları ile sınırları belirlenen bisiklet yolunun ana yolu daraltmasından dolayı meydana gelen trafik düzensizliğinin giderilmesi için bu yolun kaldırıldığını vurgulayan Prof. Dr. Elekcioğlu, yeni bisiklet yolu güzergâhının yapımına ise başlandığını söyledi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Elekcioğlu açıklamasına şöyle devam etti;

“Mithat Özsan Bulvarı yolunun iki yönünde yer alan “Bisiklet Yolu” olarak adlandırılan yol nedeniyle ciddi sıkıntılar yaşandı. İyi niyetlerle yapılan bu yolun zamanla kullanışlı olmadığı anlaşıldı. Özellikle yolda araç kazaları, arızalar, üniversitemizde yapılan ALE, LGYS, YGS vb. sınavlar nedeniyle trafik sıkışıklığı olmakta ve trafik tamamen durmaktaydı. Bu durum acil hasta getiren ambulansların, arabaların geçişini engellemekte ve hasta mağduriyetine yol açmaktaydı. Bisiklet yolunun iki tarafı da bu durumlar değerlendirilerek Büyükşehir Belediyesi tarafından kaldırıldı.”

“Yeni Yaya Koşu Yolu ve Bisiklet Yolumuz 2 Kilometre Uzunluğunda, 12 Metre Genişliğinde Olacak.”
Çukurova Üniversitesi olarak Sağlık Bakanlığı ile birlikte yürütülen bisiklet dağıtımı projesi ile öğrencilere 1000 bisiklet dağıttıklarını hatırlatan Prof. Dr. İ. Halil Elekcioğlu yeni yapılan bisiklet yolu güzergâhı ile ilgili şu bilgileri verdi;

“Yeni yapılan bisiklet yolu güzergâhı öğrenci yurtlarının bulunduğu alandan başlıyor. Otomotiv Mühendisliği Bölüm binamızın ve Hukuk Fakültesi’nin yeni binasının olduğu kısımda gerekli düzenlemeler yaparak kot farkının aradan kaldırılması için dolgu yapıldı. Bu dolgu yapılan alana koşu yolu ve bisiklet yolu yapılması için çalışmalar şu anda sürüyor.”

“Çiftlik Yolu Bisiklet Ve Koşu Yolu Oluyor.”

“Hukuk Fakültesi yeni binasının bulunduğu yerden çiftlik yolu dediğimiz ve halen kullandığımız yol tamamıyla bisiklet ve koşu yolu olacak. Bu yol yakın zamanda araç trafiğine kapatılacak ve gerekli düzenlemeleri yapılacak. Araç trafiği ise Kongre Merkezi’nin yanında yer alan ve Büyükşehir’e bağlı olan yoldan sağlanacak. Hem araç trafiği daha rahat ve konforlu olacak, hem de yaya koşu ve bisiklet yolumuz geniş ve konforlu olacak. Bununla alakalı çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor. Yaklaşık 1 aylık bir sürede bu çalışmaları tamamlamayı planlıyoruz.  Yaya koşu yolu ve bisiklet yolumuz tamamlandığında yaklaşık 2 kilometre ve 12 metre genişliğinde olacak.”

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi