Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Çukurova Üniversiteli Bilim İnsanları KKTC’de Biyoteknoloji Alanında Eğitim Verdi.

 

 

Adana (ÇÜHM) -

11.01.2017

Farklı konularda konunun uzmanlarını araştırıcılarla buluşturan, hem teorik bilgiler veren hem de laboratuvar ortamlarında araştırıcıların eğitim görerek çalışmalarını sağlayan Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Biyoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi, bu çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Merkez Müdürü Prof. Dr. Yıldız Aka Kaçar ve ÇÜ Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Araştırmacılarından Dr. Özhan Şimşek, KKTC Tarımsal Araştırma Enstitüsü’nde görevli personele eğitim verdi.

ÇÜ Biyoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi kurslar, konferanslar, yaz okulları düzenleyip konusunda uzman araştırıcılar aracılığıyla eğitim vererek, bu konuda çalışan araştırıcıları bir araya getirip, bilgi alışverişinde bulunulmasını sağlamaya devam ediyor.

KKTC Tarımsal Araştırma Enstitüsü Personeline Biyoteknoloji Alanındaki Son Gelişmeler Anlatıldı.

Bu kapsamda Merkez Müdürü Prof. Dr. Yıldız Kaçar ve Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Araştırmacılarından Dr. Özhan Şimşek, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Tarımsal Araştırma Enstitüsü’nden gelen davet üzerine eğitim ve değerlendirme ziyaretinde bulundu. 

Seyahatin amacını “Çukurova Üniversitesi ve KKTC Tarımsal Araştırma Enstitüsü ile beraber ortak yürüyen bazı projeler ve yeni projelere biyoteknoloji çalışmalarının adapte edilmesi ile ülke tarımına katkıda bulunmak ve mevcut çalışmaları daha modernize hale getirmek.” olarak tanımlayan Prof. Dr. Kaçar, ziyaretleri sırasında biyoteknoloji konusunda çalışan personele iki gün boyunca teorik eğitimler verdiklerini söyledi.

Ayrıca Prof. Dr. Kaçar ve Dr. Şimşek, biyoteknoloji laboratuvarını yerinde inceleyerek KKTC Tarımsal Araştırma Enstitüsü personelleri ile bilgi alışverişinde bulundu.

 

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi