Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

ÇÜ Biyoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi Yoğun Katılımlı Bir Kursu Daha Geride Bıraktı

 

 

Adana (ÇÜHM) -

23.05.2017

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Biyoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından düzenlenen “DNA Markırları, Gen İfadesinin Belirlenmesinde Kullanılan Yöntemler Ve Dizileme Teknolojileri Eğitimi” tamamlandı. Bitki ıslahı konusunda çalışmalar yapan bilim insanlarının bir araya getirilmesinin amaçlandığı kursa, Türkiye’nin çeşitli üniversiteler ve çeşitli sektörlerden de yoğun katılım olması dikkat çekti.

ÇÜ Biyoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi yoğun talebin olduğu, kursiyerlerin memnun bir şekilde ayrıldığı bir kursu daha geride bıraktı. 10-12 Mayıs 2017 tarihleri arasında düzenlenen “DNA Markırları, Gen İfadesinin Belirlenmesinde Kullanılan Yöntemler Ve Dizileme Teknolojileri Eğitimi” isimli kursa özel ve kamu sektörü ile öğrencilerin ilgisi büyüktü.

Merkez Seminer Salonu ve Moleküler Biyoloji ve Genetik Laboratuvarında gerçekleştirilen kurs üç gün sürdü. Kurs, her biri konularında uzman olan Çukurova Üniversitesi’nden Prof. Dr. Yıldız Aka Kaçar ve Dr. Özhan Şimşek, Kastamonu Üniversitesi’nden Doç. Dr. Cengiz Baloğlu ve Siirt Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Harun Bektaş’ın desteğiyle gerçekleştirildi.

Kursiyerlere Sertifika Verildi

Kursa sekiz üniversite, altı kamu kuruluşu ve iki özel sektörden 36 kursiyer katıldı. Kapanış konuşmasını gerçekleştiren Merkez Müdürü Prof. Dr. Yıldız Aka Kaçar kursun çok verimli geçtiğini ve kursiyerlerin talepleri doğrultusunda yeni kursların düzenleneceğini belirtti.

Teorik ve uygulamalı olan kursun sonunda düzenlenen törenle katılımcılara sertifikaları Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Torun ve eğitimci hocalar tarafından verildi. Eğitim anı fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi