Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

1.Çukurova Biyoteknoloji Günleri Başladı

 

 

iletisim1

21.03.2013

Adana (ÇÜHM) -

Çukurova Üniversitesi Biyoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından düzenlenen 1.Çukurova Biyoteknoloji Günleri başladı. Ziraat Fakültesi Akif Kansu toplantı salonunda düzenlenen etkinlik  Biyoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof.Dr. Nebahat Sarı'nın konuşması ile başladı. Prof.Dr. Nebahat Sarı konuşmasında "Merkezimiz bünyesinde in vitro koşullarda bazı meyve anaçlarının mikro çoğaltımları ve dış koşullara adaptasyon çalışmaları gerçekleştirlmektedir. Özellikle süs bitkileri sektörünün talep ettiği orkide antherium, spathipilum gibi önemli bazı  süs bitkileri türlerinin kitlesel üretimleri konusunda araştırmlara başlanılmıştır. Merkezimiz laboratuvarları üniversitemiz ile çeşitli kamu ve özel sektör kuruluşlarının ihtiyaç duydukları araştırma ve uygulamalar için hizmet vermektedir " dedi.

Rektör Prof.Dr. Mustafa Kibar Biyoteknoloji'nin öneminden bahsettiği konuşmasında "Biyoteknoloji bilim dalı her alanda giderek önem kazanmaktadır. biyoteknolojiye bağlı gelişmelerin önemli bir bölümü tıp, tarım, hayvancılık ve gıda alanlarında gerçekleşse de atıkların geri dönüşümünden, biyoyakıt üretimine kadar çok geniş ve farklı alanlarda yaşamımıza girmektedir." ifadelerine yer verdi.

iletisim1

Açılış konuşmalarından sonra etkinliği gerçekleştirilmesinde katkısı olan öğretim elemanlarına Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mustafa Kibar tarafından teşekkür belgesi verildi. Program Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından Dr. Ali Osman Sarı'nın Bakanlığın yapmış olduğu Biyoteknoloji çalışmaları hakkında verdiği bilgi ile devam etti.

iletisim1

21-22 Mart 2013 tarihleri arasında iki gün sürecek olan etkinlikte  “Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar”, “Biyogüvenlik”, “Kök Hücre ve Mikrobiyal Biyoteknoloji”  konularında sunumların olacağı altı farklı oturum gerçekleştirilecek. Etkinliğe Sabancı, Ege, Yeditepe ve Lefke Avrupa Üniversitesinden gelen çok sayıda konuşmacı katılacak.

iletisim1

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi