Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

ÇÜ Halk Kültür Evi’nde Bitkilerin Sağlık Açısından Önemi Konuşuldu…

 

 

Adana (ÇÜHM) -

18.12.2015

Çukurova Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Botanik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cengiz Darıcı ve Dr. Nacide Kızıldağ bitkiler ve Çukurova Üniversitesi Balcalı Yerleşkesinde yer alan bitkilerle ilgili bilgilendirme yaptı.

ÇÜ Halk Kültürevi’nde botanik bilimine ilgisi olanların bir araya geldiği toplantıya katılan konuşan Pof. Dr. Cengiz Darıcı ve Dr. Nacide Kızıldağ “Çukurova Üniversitesi Balcalı Yerleşkesi Bitkileri” konulu sunumlarını gerçekleştirdi.

Prof. Dr. Darıcı mikroskobik bitkilerin dünyamızda çok önemli olduğuna vurgu yaparak, alg denilen bu bitkilerin bütün dünyadaki oksijenin yüzde 70’ini oluşturduğunu söyledi. Sularımızın, topraklarımızın temiz olmasının ve korunmasının bu mikroskobik bitkilerle mümkün olduğunu belirten Pof. Dr. Darıcı konuşmasına şöyle devam etti;

“Az gelişmiş ya da gelişmekte olan ülkelerde gözle göremediğimiz bu canlıların değerini çok bilmiyorlar. Ama Çin gibi Japonya gibi ülkelerde onları üreterek tüketiyor ve doğrudan doğruya gıdalarına karıştırıyorlar. Bu alglerin proteinleri, aminoasitleri, vitaminleri, vücutlarımıza çok uygun. Bizde yakın bir gelecekte onları besin zincirimize eklem zorundayız.”

 

“Bütün Bitkileri Çok İyi Tanımamız Gerekiyor.”

Dünyamızı tüm varlığıyla korumak zorunda olduğumuzu hatırlatan Prof. Dr. Darıcı, birçok bitki türünün yok olduğunu bildiklerini ve buna engel olunması gerektiğini söyledi. Prof. Dr. Darıcı, “Artık bitkilerin etken maddelerinden bahsediyoruz. İnsan sağlığına, hayvan sağlığına katkıda kullanacağımız bitkiler var. O kaybolan bitkiler, belki de bugün çözümünü bulamadığımız hastalıklara çözüm üretebilecek. Hiçbir canlıyı zararlıdır ya da kötüdür diyerek yargılama hakkımız yok. Bütün bitkileri çok iyi tanımamız gerekiyor.” dedi.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi