Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

ÇÜ’den Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi’ne Teşekkür Ziyareti

 

 

Adana (ÇÜHM) -

27.03.2015

Çukurova Üniversitesi Yönetimi kente botanik bahçesi kazandırmak adına çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Mevcut botanik bahçesinin revizyonu için çalışma başlatan Çukurova Üniversitesi Yönetimi, Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi Yönetimi ile bir dizi anlaşma yaparak çalışmaları hızlandırdı. Bu kapsamda Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar’ın başkanlık ettiği heyet Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi’ni ziyaret etti.

Çukurova Üniversitesi Heyeti Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesini gezdi

Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar’ın başkanlık ettiği Çukurova Üniversitesi Botanik Bahçesi Uygulama ve Araştırma Merkez Kurulu üyeleri Prof. Dr. Halil Çakan, Prof. Dr. Cengiz Darıcı, Prof. Dr. Hakan Özkan, Prof. Dr. Yusuf Karataş, Öğr.Gör. Serpil Demirci, Üniversite Genel Sekreter Yardımcısı Süleyman Hilmi Çağlar ve Biyolog Salih Kavak, Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi’ni ziyaret etti. Ziyaret kapsamında, ANG(Ali Nihat Gökyiğit) Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nihat Gökyiğit Üniversite heyetine Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi’ni tanıtarak, ideal bir botanik bahçesine sahip olmak için yapılması gerekenler konusunda bilgi verdi.

 

Rektör Prof. Dr. Kibar, Ali Nihat Gökyiğit’e Teşekkür Plaketi Takdim Etti

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar ziyaret sırasında Ali Nihat Gökyiğit’e Çukurova Üniversitesi Botanik Bahçesinin adının, Üniversite Yönetim Kurulu Kararı ile Çukurova Üniversitesi Ali Nihat Gökyiğit Botanik Bahçesi olarak değiştirildiğini belirterek,  teşekkür plaketi takdim etti.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, bu ziyaret ile 2014 yılında Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi ve Çukurova Üniversitesi arasında imzalanan botanik bahçelerinin geliştirilmesinde bilimsel işbirliği, bitki materyali değişimi, personel eğitimi, ortak seminer ve konferanslar düzenleme konularını kapsayan işbirliği protokolünün uygulanmasında ilk adımların atıldığını söyledi.

 
 

 
 

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi