Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Çukurova Üniversitesi 57. Alay Şehitleri Camii’nde Sona Yaklaşılıyor

 

 

Adana (ÇÜHM) -

23.05.2018

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) 57. Alay Şehitleri Camii’nde sona yaklaşıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı, Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve hayırseverlerin katkıları, Çukurova İlahiyat Eğitimini Destekleme ve Geliştirme Derneği’nin öncülüğünde inşasının büyük bir bölümü tamamlanan Camii, Sabancı Merkez Camii’nden sonra ikinci en büyük cami olma özelliğine sahip. Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, iki katlı kültür merkezi ve dersliklerin bulunacağı ÇÜ 57. Alay Şehitleri Camii'nin sadece bir ibadet alanı değil, bir kültür merkezi olarak da faaliyet göstereceğini vurguladı.

Çanakkale Zaferi’nin 98. yıldönümünde temeli atılan ÇÜ 57. Alay Şehitleri Camii inşaatının tamamlanmasına destek olmak için Çukurova Üniversitesi yemekhanesinde Adana protokolü ve iş dünyası bir araya geldi. Adana Valisi Mahmut Demirtaş’ın önderliği, Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar’ın ev sahipliğinde gerçekleşen iftar yemeğinde bir araya gelen Adana iş dünyası temsilcileri, caminin tamamlanması için nakdi yardımda bulundu.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından Kur-an tilaveti ile başlayan programda, iftar yemeği ve Adana Müftüsü Hasan Çınar’ın duasının ardından yardım programına geçildi. Açılış konuşmasını ÇÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Osman Ateş yaptı. 57. Alay sancağının selamlanmasından sonra Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar konuklara ÇÜ 57. Alay Camii ile ilgili sunum yaptı.

 

Rektör Prof. Dr. Kibar: "Sadece Cami Değil Çok Yönlü Bir Kültür Merkezi.”

Rektör Prof. Dr. Kibar, 56 bin civarında öğrenci, 7 bin dolayında da çalışan personelleri olduğunu belirterek mevcut durumdaki Balcalı Mescidi'nin yetersiz kaldığını söyledi. 2012 yılının Mart ayında 4000 metrekarelik arsanın ibadethane yapımı için tahsis edildiğini belirten Prof. Dr. Kibar “Cami inşaatımıza destek veren tüm kurum, kuruluş ve hayırseverlere şükranlarımı sunuyorum.” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Mustafa Kibar, ÇÜ 57. Alay Şehitleri Camii'nin sadece bir ibadet alanı değil, bir kültür merkezi olarak da faaliyet göstereceğini vurguladı. Rektör Prof. Dr. Kibar, "Camimiz bünyesinde panel, sempozyum gibi etkinliklerin yapılacağı 500 kişilik bir amfi, öğrencilerimizin hat, tezhip, ebru ve ney gibi sanat faaliyetlerini yürüteceği atölyeler, sergi salonları, dini musiki ve Kur’an-ı Kerim çalışmalarının yapılacağı derslikler de bulunacak." diyerek Ramazan Ayı’nın ülkemize, tüm dünyaya; iyilik, güzellik, barış ve kardeşlik getirmesi temennisinde bulundu.

Vali Demirtaş: “Amacımın Seneye İftarı ÇÜ 57. Alay Şehitleri Camii’nde yapmak.“

Adana Valisi Mahmut Demirtaş ise, üzerlerine düşenin camiyi bir an önce tamamlamak olduğunu ifade ederek 57. Alay Şehitleri Camii inşaatının kamu, özel sektör ve iş dünyasının tamamlayabilecek güçte olduğunu belirtti. Vali Demirtaş, 57. Alay Şehitleri Camii’nin, tüm bu özellikleri ile tamamlandığında Çukurova Üniversitesi’nin iftihar abidesi olacağını vurguladı.
Vali Demirtaş, amaçlarının inşaatın tamamlanıp, seneye iftarı ÇÜ 57. Alay Şehitleri Camii’nde yapmak olduğunu belirterek, “Bize düşen, bize yakışan, inşaatında ciddi mesafe aldığımız Çukurova Üniversitesi 57. Alay Şehitleri Camii ve müştemilatını bir an önce tamamlamaktır. Adana olarak; kamu, özel sektör ve iş dünyası olarak, biz bunu yapabilecek güçteyiz.” diye konuştu.

Çukurova Üniversitesi’nde düzenlenen iftar yemeğine Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tümay, kamu kuruluşu temsilcileri, oda başkanları ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve iş adamları katıldı.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi