Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Çukurova Üniversitesi’ne Bağlı, “İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi” Kuruldu

 

 

Adana (ÇÜHM) -

26.02.2014

Türkiye’nin iş sağlığı alanında, bilime ve teknolojiye yönelik etkinliklerde bulunmasını sağlamak amacıyla, Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörlüğü’ne bağlı olarak “İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÇİSAM)” kuruldu. Türkiye’de sadece 6 üniversitede bulunan ve 7.’si Çukurova Üniversitesi’nde hizmete başlayan Merkez, iş sağlığı ve güvenliğiyle ilgili yapılacak ulusal ve uluslararası çalışmalara katkı sağlayacak.

ÇÜ Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ferdi Tanır’ın müdürlüğünü üstlendiği ÇİSAM’ın ilk genel kurulu yapıldı. Müdür Yardımcılığını Prof. Dr. Elçin Yoldaşcan’ın yaptığı ÇİSAM Yönetim Kurulu, Prof. Dr. Mesut Başıbüyük, Prof. Dr. Suphi Ural, Prof. Ali Bayat, Doç. Dr. Ozan Şenkal ve Doç. Dr. Zeki Okur’dan oluşuyor.

Danışmanlar Kurulu 15 Kişiden Oluşuyor

Mediko-Sosyal Merkezi toplantı salonunda yapılan toplantıda, görev dağılımı yaparak çalışma planı oluşturuldu. ÇÜ İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne katkıda bulunabilecek öğretim üyeleri ile İSG alanında uzman kişilerden oluşan 15 kişilik Merkez Danışmanlar Kurulu da önümüzdeki günlerde bir araya gelerek çalışmalara start verecek.

Merkez Müdürü Prof. Dr. Ferdi Tanır, ÇİSAM’ın kendi binası yapılana ve donanımları tamamlanana kadar, Mediko-Sosyal Merkezi’nin ikinci katında, kendilerine ayrılan üç odada hizmet vereceğini söyledi.

İş sağlığı ve güvenliğinin işin yapılması sırasında iş yerindeki fiziki şartlar sebebiyle işçilerin maruz kaldıkları sağlık sorunları ve mesleki risklerin ortadan kaldırılması veya azaltılması ile ilgilenen bilim dalı olduğunu belirten Prof. Dr. Tanır, merkezin faaliyet alanlarını şöyle sıraladı:

ÇİSAM’in Faaliyet Alanları

-Merkezin amaçları doğrultusunda araştırmalar yapmak ve bu araştırmaları Türkçe veya yabancı dillerde yayımlamak,
-Ulusal ve uluslararası nitelikte konferans, sempozyum, seminer ve benzeri faaliyetlerde bulunmak,
-Merkezin faaliyet alanına giren konularda faaliyette bulunan ulusal veya uluslararası, resmî veya özel kurum ve kuruluşlar ile merkezin amacı doğrultusunda iş birliğinde bulunmak, ortak çalışmalar düzenlemek, uygulama ve araştırma projeleri hazırlamak, projeleri uygulamak ve/veya uygulamalarını takip etmek,
-İş sağlığı ile ilgili hizmet veren birimlerde çalışma yapmak, bu alanda her türlü eksiklik ve aksaklıkları araştırarak Türkiye endüstrisinin iş sağlığı alanındaki ihtiyaçlarına cevap verebilmek.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi