Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

ÇİSAM 2017 Yılı Çalışmalarına Start Verdi…

 

 

Adana (ÇÜHM) -

27.02.2017

ÇİSAM Binası Türkiye’de Örnek Gösteriliyor.

Türkiye’nin iş sağlığı alanında, bilime ve teknolojiye yönelik etkinliklerde bulunmasını sağlamak amacıyla Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörlüğü’ne bağlı olarak kurulan İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÇİSAM) 2017 yılı çalışmalarına yeni binasında başladı.

ÇİSAM Müdürü, Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ferdi Tanır, Müdür Yardımcısı Ziraat Fakültesi Tarım Makinaları Teknolojisi Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Bayat ile yönetim kurulu üyeleri, Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mesut Başıbüyük, Maden Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ahmet Mahmut Kılıç, Hukuk Fakültesi İş Hukuku ve Sosyal Güvenlik Bölümü Başkanı Doç. Dr. Zeki Okur ve Tekstil Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emel Ceyhun Sabır’ın katıldığı 2017 yılının ilk toplantısı merkez binasında gerçekleştirdi.

Amaç; İş Sağlığı ve Güvenliğini Sağlamak

Prof. Dr. Ferdi Tanır merkezle ilgili bilgi vererek, merkezin amacının üniversite içindeki ilgili akademik birimlerle işbirliğiyle yurt içinde ve yurt dışında, iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili her alanda eğitim, bilimsel araştırma, inceleme, klinik uygulama çalışmaları ve koordinatörlük yaparak, danışmanlık hizmeti ile proje yürütücülüğü hizmeti vermek olduğunu söyledi.

“Aktif ve Etkin İşbirliği İle Talepleri Karşılayacağız.”

Merkez Müdürü Prof. Dr. Ferdi Tanır toplantıda 2017 yılı çalışma faaliyetleri hakkında bilgi verdi.  Prof. Dr. Tanır, üniversitede kurulan iş sağlığı ve güvenliği kurullarında görev yapan yeni üyelerin henüz eğitim almadığını, yeni yapılanmaya destek olmak üzere merkez kurul üyeleri ile eğitim eksikliklerinin tamamlanacağını ve bundan sonraki çalışmaların neler olacağını açıkladı. Prof. Dr. Tanır, “Kurullar üç ayda bir rapor veriyor, bu raporlar doğrultusunda yapabileceklerimizi Rektörlüğümüzle paylaşıp raporlarda istenilenleri, aktif ve etkin işbirliği ile olabildiğince hızlı bir süreçte yerine getirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Çukurova Üniversitesi ÇİSAM Binası Türkiye’de Örnek Gösteriliyor.

Prof. Dr. Tanır, Çukurova Üniversitesi’nin Türkiye’de örnek sayılan İş Sağlığı ve Güvenliği uygulamalardan birini yürüttüğünü hatırlatarak, merkezin Türkiye’nin en kaliteli iş sağlığı güvenliği binası olarak gösterildiğini ifade etti.

Prof. Dr. Tanır, “Yerel yönetimlerden, Sağlık Bakanlığı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkililerden, merkezimizi ziyaret eden birçok üniversite öğretim üyelerimizden takdir ve örnek alındığımızı duymak bizi çok mutlu etti. Rektörlüğümüze bize böylesine donanımlı bir bina kazandırdıkları için teşekkür ederiz.” dedi.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi