Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü                    

 

 

Adana (ÇÜHM) -

17.06.2015

Balonlar ve Güvercinler Gökyüzüne Çocuk işçiliğinin Son Bulması İçin Bırakıldı

12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü dolayısıyla Aile ve Sosyal Politikalar bakanlığı Adana Sevgi Evleri’nde etkinlik düzenlendi. Renkli görüntülerin yaşandığı etkinlikte katılımcılar çocuklarla birlikte gökyüzüne balon ve güvercin bıraktı…


 


Çukurova Üniversitesi’nin katkılarıyla düzenlenen etkinliğe Adana Vali Yardımcısı Kadir Okatan, ÇÜ Rektör yardımcısı Prof. Dr. Seyhan Tükel, Adana Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı İdris Dal, Çukurova Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkez (ÇİSAM) Müdürü Prof. Dr. Ferdi Tanır, Avukat Dilara Özuğur,  birçok sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile sevgi evlerindeki çocuklar katıldı.

                   

 

 

 


Dal: “Farkındalık Yaratmak Çok Önemli.”
Etkinliğin açılışında konuşan Adana Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı İdris Dal, bu tür programların kamuoyunda ve ülkeler arasında farkındalık oluşturulması bakımından önemine dikkat çekti.

 

        sunum2

Av. Özuğur: “Yasal Haklarınızı Öğrenin.”
Daha sonra kürsüye gelen Avukat Dilara Özuğur, “Çocuk İşçiliğinin Hukuki Boyutu” konulu sunum gerçekleştirdi. Çocuklarla karşılıklı iletişime geçerek soru cevaplar eşliğinde haklarını anlatan Özuğur, çocukların yasal haklarını nasıl arayacaklarını ve kimlere başvurmaları gerektiğini anlatarak bilgi verdi.
sunum2

Prof. Dr. Tanır: “18 Yaşını Tamamlamayan Herkes Çocuktur.”
Prof. Dr. Ferdi Tanır ise, “Çocuk İşçiliğiyle mücadele ve alınması gereken önlemler” konulu sunumunda çocuk işçiliğinin dünyadaki sayısı, çocuk kimdir?, çocuk işçiliği neler getiriyor? ve neler yapılmalı? konularına değindi.
Çocuk işçiliğinin sosyo-ekonomik bir insan hakları sorunu olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Tanır, “ 18 yaşın altında çalışan herkes çocuk işçiliği statüsüne girer. Bu kapsamda olanların en kötü durumdakileri ise sokakta, tarımda ve enformel sektörde yani kayıt dışı çalışan çocuklardır.” dedi.
18 yaşını tamamlamayan herkesin ‘çocuk’  olduğunu yineleyen Prof. Dr. Ferdi Tanır, “Bu süre içerisinde kişilerin sağlıklı bir gelişim sergilemesi isteniyorsa, çocuğun ailesinin yanında iyi beslenerek, iyi dinlenerek, oynayarak, akranlarıyla birlikte eğitim görerek geleceğe hazırlanması gerekiyor.” şeklinde konuştu.

sunum2

“Bir Dünya Bırakın Biz Çocuklara…”
Açılış konuşmasının ardından, Çocuk İşçiliği konulu kısa film gösterimi ile Adana Çocuk Hakları Komitesi Çocuk Temsilcileri tarafından hazırlanan sunum gerçekleştirildi.
Çocuk Korosunun birlikte seslendirdiği “Bir Dünya Bırakın Biz Çocuklara” adlı şarkıyı görsel bir sunumla izleyenlere dinleten minikler ayakta alkışlandı.

sunum2

Dereceye Girenlere Ödülleri Verildi
Çukurova Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen “İş Sağlığı Güvenliği” konulu fotoğraf yarışmasında dereceye giren yarışmacılara Vali yardımcısı Kadir Okatan, Rektör Yrd. Prof. Dr. Seyhan Tükel ile Adana Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı İdris Dal tarafından ödülleri takdim edildi.

sunum2
sunum2
sunum2
sunum2
sunum2
sunum2
sunum2
Gökyüzü Renklendi
Etkinlik, tüm davetlilerin ve çocukların katılımıyla Aile ve Sosyal Politikalar bakanlığı Adana Sevgi Evleri bahçesinde gökyüzüne renkli balonlar ve güvercinler bırakılmasıyla sona erdi.
sunum2
sunum2
sunum2
sunum2
sunum2
sunum2
 
 
 
 

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi