Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Çukurova Üniversitesi Erasmus Öğrencileri Kulübü “ESN CUKUROVA" Adıyla Erasmus Öğrencileri Ağına Katılmaya Hak Kazandı…

 

 

Adana (ÇÜHM) -

03.07.2015

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ), büyük bir uluslararası organizasyon olan Erasmus Öğrencileri Ağına (Erasmus Students Network – ESN) katıldı. 36 üniversitenin katıldığı oylamada, Çukurova Üniversitesi Erasmus Öğrencileri Kulübü tüm oyları alarak "ESN CUKUROVA" Adıyla Erasmus Öğrencileri ağına katılmaya hak kazandı…

 

Erasmus Students Network (ESN), öğrenci değişimini desteklemek ve geliştirmek için 1989 yılında ilk olarak Brüksel’de kuruldu. ESN, 37 ülkede 485 üniversite ve Türkiye’de de 45 üniversitede faaliyet gösteren Avrupa’nın en büyük öğrenci organizasyonlarından biri.
2007-2009 yıllarındaki çalışmalar sonucu, Türkiye Avrupa’nın en hızlı büyüyen ESN ülkesi oldu. Şu anda Türkiye’de değişim programları gerçekleştiren üniversiteler arasında ESN şubesi olan 45 üniversite bulunuyor.

Çukurova Üniversitesi Erasmus Öğrencileri Kulübü’nün yaptığı yoğun çalışmalar, Öğrenci Faaliyetleri Birimi ve Erasmus Koordinatörlüğü’nün verdiği destekler sonucunda 2015 yılının başlarında organizasyona katılmak için resmi başvuru yapıldı.
Bu amaçla, aday adaylığının onaylanması için gerekli olan ilk resmi sunum, 01 Şubat 2015 tarihinde Ankara’da gerçekleşen ESN Türkiye Başkanlar toplantısında yapıldı. Toplantı sonunda yapılan oylama neticesinde Çukurova Üniversitesi Aday Üniversite oldu.

Bu aşamadan sonra, Adaylık sürecindeki son sunum ise 01 Mayıs 2015 tarihinde İzmir’de gerçekleşen ESN Bahar Ulusal Platform 2015 toplantısında yapıldı.
Erasmus Öğrencileri Kulübü Başkanı Hüseyin Bahadır Çelik’in Çukurova Üniversitesi adına yaptığı sunumlar sonrasında 36 üniversitenin katıldığı oylamada, Erasmus Öğrencileri Kulübü tüm oyları alarak "ESN CUKUROVA" adı ile organizasyona katılmaya hak kazandı.

 

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi