Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Yapı Malzemesi Dersi Kapsamında “Beton Pano Yarışması” Düzenlendi.

 

 

Adana (ÇÜHM) -

06.07.2015

2014-2015 Eğitim Öğretim yılında Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü öğrencilerinin katıldığı Beton Pano Yarışması düzenlendi.

 

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Mimarlık Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Yapı Malzemesi dersi kapsamında öğrenciler arasında yarışma yapıldı.

İnşaat Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. İsmail Hakkı Çağatay’ın verdiği ders kapsamında yapılan yarışmada dereceye giren öğrencilere düzenlenen törenle belgeleri verildi.

Öğrencilerin gruplar halinde yaptığı projelerde panolara yapıştırdığı beton bloklar değerlendirilerek birinciler belirlendi. 
İnşaat Mühendisliğinde çok kullanılan betonun genellikle dayanım gibi fiziksel özelliklerinin önemli ve genel olarak soğuk bir görünüme sahip olduğunu söyleyen İnşaat Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. İsmail Hakkı Çağatay, bu yarışma ile hedeflerinin mimarlığın estetiğe önemi nedeniyle betonu sıcak bir malzeme olarak kullanmak olduğunu söyledi. Prof. Dr. İsmail Hakkı Çağatay, “Böylece, betonun pano olarak tablo gibi iç mekânlarda da kullanılabileceğini göstermiş olduk. Öğrenciler bu etkinlikte oldukça başarılı çalışmalar yaptı. Çalışmalarını grup olarak önce tasarım daha sonra da pano halinde sundular. Çok güzel eserler yapan mimarlık öğrencileri çalışmalarda eğlendi ve öğrendiler. Öğrencileri tebrik ederim.” dedi.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi