Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Çukurova Üniversitesi Araştırma Üniversiteleri Listesinde…

 

 

Adana (ÇÜHM) -

27.09.2017

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından araştırma üniversiteleri açıklandı. 58 devlet üniversitesinin niyet beyanında bulunup, ilk etapta 25 devlet üniversitesinin belirlendiği; 2017 – 2018 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni’nde asıl ve yedeklerin açıklandığı listede Çukurova Üniversitesi’nin de yer alması büyük sevinç yarattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Asıl ve yedek olarak isimlerini saydığım bu araştırma üniversitelerimize yükseköğretim alanındaki hedeflerimize ulaşma konusunda çok büyük görevler düştüğünü bir kez daha hatırlatmak istiyorum." dedi.

2017 – 2018 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, YÖK Yönetim Kurulu, üniversite rektör ve senato üyeleri ile öğrencilerin de katıldığı törende, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar ve Üniversite Senato Üyeleri de hazır bulundu.

Açılış Töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’yi uluslararası alanda en üst düzeyde temsil edecek araştırma üniversitelerinin geçen yıl tespit edilmesi ve bunların özel olarak desteklenmesi yönündeki talimatını anımsattı.

Erdoğan: “Bu Üniversitelerimize Yükseköğretim Alanındaki Hedeflerimize Ulaşma Konusunda Büyük Görevler Düşüyor.”

"Bugün tüm bu konularda önemli bir mesafe katedildiğini memnuniyetle görüyorum.” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü;
“Misyon farklılaşması ve ihtisaslaşma projesi kapsamında araştırma üniversitelerinin belirlenmesiyle ilgili çalışma tamamlanmış durumda. Şimdi sizlere araştırma üniversitesi olarak tespit edilen 10 üniversitemizi alfabetik sıraya göre açıklamak istiyorum, Ankara Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Üniversitesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi. Bu alanda yedek olarak belirlenen üniversiteler de; Çukurova Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi. Asıl ve yedek olarak isimlerini saydığım bu araştırma üniversitelerimize yükseköğretim alanındaki hedeflerimize ulaşma konusunda çok büyük görevler düştüğünü bir kez daha hatırlatmak istiyorum."

Kalite Kurulunun da oluşturulduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu kurul sayesinde yükseköğretim çalışmalarının, idari ve mali açıdan bağımsız bir kalite güvence sistemine kavuşturulduğunu söyledi.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi