Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Çukurova Üniversitesi Senatosu “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” Bildirisi Yayınladı

 

 

Adana (ÇÜHM) -

11.07.2017

Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar başkanlığında toplanan Çukurova Üniversitesi Senatosu, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” Bildirisi yayınladı. ÇÜ Senatosu kararıyla oluşturulan bildiride, “Demokrasi tarihimize kara bir leke olarak geçmiş olan bu hain darbe girişiminin yıldönümünde, Çukurova Üniversitesi olarak vatanımızın ve milletimizin bekası, milletimizin refah ve mutluluğu için temel hak ve özgürlüklerden, akademik ilkelerden taviz vermeden, her türlü şer odağına karşı mücadelemizi hukukun üstünlüğü çerçevesinde sürdüreceğimizi, “Demokrasi ve Milli Birlik Ruhunu” Üniversitemizde daima canlı tutacağımızı bildirerek, bu olayı tekrar şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz.” denildi.

Rektörlük binası önünde çok sayıda akademisyenin katılımıyla Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar tarafından okunan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü bildirisinde şu görüşlere yer verildi…

15 Temmuz, “Demokrasi ve Milli Birlik Günü”

“Türkiye Cumhuriyeti 15 Temmuz 2016 tarihinde eşi benzeri görülmemiş hain bir darbe girişimine maruz kalmıştır. Darbe girişiminin esas amacının, insan haklarına saygılı, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin temel yapısını ve anayasal düzenini ortadan kaldırmaya yönelik olduğu delillerle ortaya çıkarılmıştır. Başta demokrasiyi özümsemiş Aziz Milletimiz olmak üzere Cumhurbaşkanımız, Gazi Meclisimiz, Hükümetimiz, Siyasi Partilerimiz, Kahraman Silahlı Kuvvetlerimiz ve Emniyet Güçlerimiz ile diğer tüm kurumlarımızın cesur direnişiyle bu menfur darbe girişimi engellenmiştir. Bu hain darbe girişimi sırasında 249 vatandaşımız şehitlik, 2196 vatandaşımız ise ağır şekilde yaralanarak gazilik şerefine erişmiştir. Ayrıca, milli egemenliğin en üst düzeyde temsil edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisi toplantı halindeyken savaş uçakları ile bombalanmıştır. Yaşanan bu hain darbe girişiminin püskürtülmesinin kahramanlık destanı olarak tarihteki yerini alması için 15 Temmuz, “Demokrasi ve Milli Birlik Günü” olarak ilan edilmiştir.”

 

“Üniversitemizde İllegal Yapılanmalara Hiçbir Zaman İzin Vermedik, Vermeyeceğiz.”

“Çukurova Üniversitesi, kurulduğu günden itibaren, din, dil, ırk ve politik düşünce ayrımı yapmaksızın, temel hak ve özgürlüklere saygılı, akademik bağımsızlığı benimseyen bir vizyon ve misyon temelinde eğitim, araştırma ve topluma hizmet faaliyetlerini sürdürmüş ve sürdürmekte de kararlıdır. Bu yapısıyla Üniversitemiz, bünyesinde FETÖ/PDY ve diğer illegal yapılanmalara hiçbir zaman izin vermemiş ve vermeyecektir. Demokrasi tarihimize kara bir leke olarak geçmiş olan bu hain darbe girişiminin yıldönümünde, bu olayların bir daha yaşanmaması için Çukurova Üniversitesi olarak vatanımızın ve milletimizin bekası, milletimizin refah ve mutluluğu için temel hak ve özgürlüklerden, akademik ilkelerden taviz vermeden, her türlü şer odağına karşı mücadelemizi hukukun üstünlüğü çerçevesinde sürdüreceğimizi, “Demokrasi ve Milli Birlik Ruhunu” Üniversitemizde daima canlı tutacağımızı bildirerek, bu olayı tekrar şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz.

 

Çukurova Üniversitesi olarak, 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında ve tarih boyunca Yüce Milletimizin istiklal ve istikbal mücadelesinde hayatlarını kaybeden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, aziz vatanımız uğruna yaşamlarını feda etmeyi göze alan tüm gazilerimize de minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz.”

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi