Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Çukurova Üniversitesi 57. Alay Şehitleri Camii’nde Sona Yaklaşılıyor

 

 

Adana (ÇÜHM) -

13.11.2017

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) 57. Alay Şehitleri Camii’nde sona yaklaşılıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı ve hayırseverlerin katkıları, Çukurova İlahiyat Eğitimini Destekleme ve Geliştirme Derneği’nin öncülüğünde kaba inşası tamamlanan caminin kubbe ve minarelerinin âlemleri yerlerine dev vinçler aracılığıyla yerleştirildi.

Çanakkale Zaferi’nin 98. yıldönümünde temeli atılan ÇÜ 57. Alay Şehitleri Camii tamamlanınca, Sabancı Merkez Camii’nden sonra ikinci en büyük cami olma özelliğine sahip olacak. Caminin içerisinde ayrıca 2 katlı kültür merkezi ve derslikler de bulunacak.

Kubbe ve Minarelerin Âlemleri Yerlerine Yerleştirildi.

Çukurova Üniversitesi yerleşkesi içerisinde İlahiyat Fakültesi yanına inşa edilen caminin adının belirlenmesinde 57. Alay Sancağı’nın ÇÜ İlahiyat Fakültesi’ne getirilmesi etkili olan ‘57. Alay Şehitleri Camii ibadet alanında çalışmalarda sona yaklaşılıyor. Farklı mimarisi ile dikkat çeken Çukurova Üniversitesi 57. Alay Şehitleri Camii’nin kubbe âlemi ve minarelerinin âlemleri dev vinçler aracılığıyla yerlerine yerleştirildi.

Kaba İnşası Tamamlanan Caminin İbadete Açılması İçin Yaklaşık 10 Milyon TL’lik Bütçeye İhtiyacı Var

Kaba inşası tamamlanan Çukurova Üniversitesi 57. Alay Şehitleri Camii’nde iç dizayn ve çevre düzenlemelerinin tamamlanmasıyla ibadete açılacak.

Cami bünyesinde panel, sempozyum gibi etkinliklerin yapılacağı 500 kişilik bir amfi, öğrencilerin hat, tezhip, ebru ve ney gibi sanat faaliyetlerini yürüteceği atölyeler, sergi salonları, dini musiki ve Kur’an-ı Kerim çalışmalarının yapılacağı derslikler de bulunacak. Caminin tamamlanması için yaklaşık 10 Milyon TL’lik bir bütçeye ihtiyaç olduğu bildirilirken hayırseverlerin desteğinin beklendiği bildirildi.

Rektör Prof. Dr. Kibar: "Sadece Cami Değil Çok Yönlü Bir Kültür Merkezi.”

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, ÇÜ 57. Alay Şehitleri Camii'nin sadece bir ibadet alanı değil, bir kültür merkezi olarak da faaliyet göstereceğini vurguladı. Rektör Prof. Dr. Kibar, "Camimiz bünyesinde panel, sempozyum gibi etkinliklerin yapılacağı 500 kişilik bir amfi, öğrencilerimizin hat, tezhip, ebru ve ney gibi sanat faaliyetlerini yürüteceği atölyeler, sergi salonları, dini musiki ve Kur’an-ı Kerim çalışmalarının yapılacağı derslikler de bulunacak." dedi.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi