Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Çukurova Üniversitesi, Dalış Merkezi Olan Türkiye’deki Tek Üniversite

 

 

Adana (ÇÜHM) -

22.08.2014

Profesyonel Dalış Okulu Türkiye’de ilk kez Çukurova Üniversitesi Yumurtalık Meslek Yüksekokulu’nda kuruldu. Türkiye Su altı Sporları Federasyonu’na bağlı olarak kurulan üniversiteler arasındaki tek dalış merkezi olan ÇÜ Yumurtalık Meslek Yüksekokulu, bu sporu seven sporculara hem Yumurtalık’ta dalma imkânı sağlıyor,  hem de dalış belgesi veriyor.

Faklı illerden Yumurtalık sahillerine dalmak için gelen sporcuları tek tek hazırlayarak ekipmanlarını kontrol edip temel eğitimlerini veren Çukurova Üniversitesi Yumurtalık Meslek Yüksekokulu Sualtı Teknolojileri Bölümü Öğretim görevlisi Mehmet Hereklioğlu çalışmaları hakkında bilgi verdi. Scuba Dalışı için gelen misafirlere Osmanlı’dan kalma iki batığı da gezdirdiklerini belirten Hereklioğlu, bir amaçlarının da bölge turizmine katkı sağlamak olduğunu söyledi.

Eğitimlere Katılanlara Dalış Belgesi Veriliyor
Türkiye Su Sporları Federasyonu’na bağlı olarak kurulan üniversiteler arası tek dalış merkezi olma özelliğine sahip olduklarını yineleyen Hereklioğlu, “Dalış yapmak isteyen konuklarımıza dalış eğitimlerinin yanı sıra, 1-2-3 yıldıza kadar dalış belgesi verebiliyoruz. Burada yaptığımız deniz çalışmaları tamamen sportif amaçlı bir faaliyet. Müracaatlar doğrultusunda bir havuz dalışı ve 4 deniz dalışımız mevcut. 1 yıldız alabilmek için, kişinin 18 metreye kadar dalabilmesi gerekiyor. 3 günlük teorik, 5 günlük deniz eğitimimizden sonra katılımcılarımız belge almaya hak kazanıyor. Aynı zamanda su altı fotoğrafçılığı kursu da verebiliyoruz. Eğitimlerimize katılanlar, bölgemizin dip yapısını görerek deniz canlılarını fotoğraflayabiliyor. Osmanlı’dan kalan bir iki tane batığımız ise çok dikkat çekiyor.” dedi.

 

 

 

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi