Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Çukurova Üniversitesi Dünyaya Açılmaya Devam Ediyor…

 

 

Adana (ÇÜHM) -

10.08.2015

Çukurova Üniversitesi dünyanın çeşitli üniversiteleri ile ikili işbirliği anlaşmaları yaparak uluslararasılaşma çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Amerika’nın Boston şehrinde yapılan 67. Geleneksel NAFSA Eğitim Fuarı’na Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar ve Dış İlişkiler Ofisi Genel Koordinatörü Prof. Dr. Harun Arıkan katılım sağladı.


Fuardan sonra Prof. Dr. Kibar ve akademisyenlerden oluşan heyet dünya üniversiteleriyle eğitim işbirliği anlaşmaları için görüşmeler yaptı.

Çukurova Üniversitesi Heyeti NAFSA Eğitim Fuarına Katıldı.


Bu yıl dünya çapında 90 ülkeden yaklaşık 11.000 eğitim profesyonelinin ağırlandığı NAFSA (National Association for Foreign Student Advisers) Fuarı’na Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar da Katıldı. Prof. Dr. Kibar fuara katılan dünya üniversiteleri temsilcileri ikili görüşmeler yaparak akademik işbirliği konusunda mutabakat sağladı.

Dünya Üniversiteleri ile Görüşüldü

NAFSA Fuarı, uluslararası eğitimi desteklemek, öğrenci değişim fırsatları yaratmak, profesyonel standartlar oluşturmak ve bu doğrultuda eğitim sektöründe bulunan profesyonellere eğitimler sunmak adına dünya çapında önemli bir fuar olma özelliğine sahip. Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar NAFSA fuarının, bilgi ve tecrübe alışverişinin üst düzeyde olduğu bir organizasyon olduğunu belirterek, Çukurova Üniversitesi ile ilgili birçok üniversite ile görüşerek uluslararasılaşma kapsamında işbirliğiyle ilgili adımların atıldığını söyledi.

 

 

Colorado Üniversitesi İle İkili İşbirliği Anlaşması Yapılacak


Öte yandan Çukurova üniversitesi heyeti Boston Başkonsolosluğu’nun Türkiye’den katılan üniversitelerin rektörlerinin onuruna verilen resepsiyona da katıldı.


Rektörü Prof. Dr. Kibar ve beraberindeki heyet Colorado Üniversitesi ile protokol anlaşması imzaladı. Amerika’nın ilk 100’ünde bulunan 3 Nobel Ödülü çıkaran bir üniversite ile işbirliği yapmanın Çukurova Üniversitesi açısından çok prestijli olduğuna değinen Prof. Dr. Mustafa Kibar, “Yüksek lisans ve çift diploma programları alanında ikili işbirliği olması için çalışma yapıldı. Karşılıklı iyi niyet mesajları ile yakın bir gelecekte bu üniversite ile önemli işbirliği olacak.” dedi.

Portland State Üniversitesi İle Çift Diploma ve Öğrenci Kabulü 2016’da Başlayacak


Program kapsamında Çukurova Üniversitesi heyeti ayrıca daha önce ikili işbirliği yaptığı Portland State Üniversitesi’ni de ziyaret etti. Her iki üniversitenin Rektörleri bir araya gelerek ikili görüşme yaptı. Heyette bulunan fakülte ve birim yöneticileri de mevkidaşları ile biraraya gelerek 2016 yılından itibaren ders uyumları yapılarak, planlanan fakültelerde çift diploma ve öğrenci kabulü yapmayı kararlaştırdı.

Ziyaretlere Akademisyenlerden Oluşan Heyet Eşlik Etti

Ziyaretlerde Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar’a, Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mesut Başıbüyük, İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Hüseyin Yerli, Makine Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Hüseyin Akıllı, Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Ulus Çevik ve Prof. Dr. Mehmet Tümay, Çevre Mühendisliği Bölümü’nden Doç. Dr. Azra Bilgin, Dış İlişkiler Ofisi Genel Koordinatörü Prof. Dr. Harun Arıkan ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden Yrd. Doç. Dr. Aslı Ilgıt’dan oluşan heyet eşlik etti.

 

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi