Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

ÇÜ’de EBYS Sistemine Geçildi

 

 

Adana (ÇÜHM) -

11.12.2015

ÇÜ Personeline Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS) Eğitimi Verildi.

Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü Arşiv Uzmanları Hakan Dede ile Selman Solhan tarafından Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS) bilgilendirme eğitimi verildi.

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Genel Sekreterliği’nce organize edilen EBYS eğitimine Üniversitenin farklı birimlerinde görev yapan yönetici ve personeller katıldı.

 

Mithat Özsan Amfisi’nde gerçekleşen EBYS Eğitim Toplantısının açılış konuşmasını yapan ÇÜ Genel Sekreter Yardımcısı Süleyman Hilmi Çağlar, 13 Nisan 2015 itibariyle EBYS sistemine geçtiklerini ve tüm işlemleri Elektronik Belge Yönetim Sistemiyle yaptıklarını belirtti.

Çağlar, bu eğitimle ilk kullanıcılar yani yazıları yazan personellere “Standart Dosya Planı, EBYS ve Resmi Yazışma Kuralları” ile ilgili genel çerçevede bilgi aktarımının sağlanacağını söyledi. 

Uzman Hakan Dede “Saklama Sürekli Standart Dosya Planı”nı Anlattı.

İlk olarak personellere Uzman Hakan Dede, TC Devlet Teşkilatı Numarası (Oluşumu – Kurallar) Standart Dosya Planı ve İlgili Kavramların Tanımı ile 2005/7 Sayılı Genelge ile Standart Dosya Planı Amaçları ve Kazanımları hakkında bilgi aktardı.

Dede “Dosya Planı Kodlarının Oluşumu, Kurallar, Uyarılar ve Örnek Uygulamalar”, “Dosya Planına Göre Dosyalama ve Klasörleme” konularıyla ilgili de geniş kapsamlı sunum yaptı.

Uzman Eğitimci Selman Solhan “EBYS” Hakkında Bilgi Verdi.

Öğleden sonra yapılan ikinci oturumda ise Uzman Eğitimci Selman Solhan, “Belge ve Belge Yönetimi”, “Elektronik Belge Yönetiminin Gerekliliği ve Kazanımları”, “Elektronik Belge Yönetiminde Kullanıcının Rolü”, “TS 13298 numaralı Elektronik Belge Standardının Oluşumu”, “İlgili Kanun, Yönetmelik ve Genelgeler”, “Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü (DAGM)’nün Rolü ve Faaliyetleri” hakkında bilgiler verdi.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi