Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

ÇÜHAYDOST Üyeleri Yemekhanelerden Topladıkları Yemekleri Kimsesiz Hayvanlara Dağıtıyor.

 

 

Adana (ÇÜHM) -

26.12.2016

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı’na (SKS) bağlı Kültür Müdürlüğü bünyesinde kurulan Çukurova Üniversitesi Hayvan Dostları Kulübü (ÇÜHAYDOST) kampüs içerisindeki kimsesiz hayvanlara sahip çıkıyor. Kulüp üyesi öğrenciler akademik, idari personel ve öğrenci kafeteryalarından yemek toplayarak kimsesiz hayvanlara dağıtıyor.

Farklı fakültelerden 139 öğrenci üyesi bulunan ÇÜHAYDOST Çukurova Üniversitesi içerisindeki kimsesiz hayvanları yaşatmak ve sahip çıkmak amacıyla önemli bir projeye imza attı. Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oya Işık danışmanlığında bir araya gelen öğrenciler, ÇÜHAYDOST Kulübü’nün kampüs içerisinde ki sahipsiz hayvanları yaşatmak, onları sahiplenmek amacıyla kurulduğunu söyledi.

Kampüste Kediden Köpeğe, Kaplumbağadan Kirpiye Birçok Hayvan Yaşıyor.

Projeyle ilgili bilgi veren Prof. Dr. Işık ise, sahipsiz olan hayvanların sadece köpek ve kedilerden oluşmadığını, kampüs alanında aynı zamanda kaplumbağalar, kuşlar, kirpiler ve daha birçok hayvanın birlikte yaşadığını ifade etti.  Köpek ve kedilerin insan desteği olmadan yaşayamayacaklarını hatırlatan Prof. Dr. Işık, kış aylarında daha zor yiyecek bulan bu hayvanların doyurulmasının öncelikli amaçları olduğunu belirtti.

 

Yemekhaneden Topladıkları 700-800 Kg Tavuk Artığını Kimsesiz Hayvanlara Dağıtıyorlar.

Bu kapsamda kulüp öğrencilerinin üniversite kafeteryalarında tavuk yemeği çıktığı günlerde gönüllü olarak organize olduklarını belirten Prof. Dr. Işık, çöpe atılacak tüm tavuk, kemik artıklarını toplayarak kampüs içerisindeki kedi ve köpeklere dağıttıklarını söyledi.
Prof. Dr. Işık “Yemekte tavuk olduğu günlerde öğrencilerimizle birlikte akademik, idari personel ve öğrenci kafeteryalarından yaklaşık 700, 800 kg tavuk artığı topluyoruz. Büyükşehir Belediyesi’nin tahsis ettiği araçlarla öğrencilerimiz bu yemek artıklarını yerleşke içerisindeki hayvanların bulunduğu noktalara bırakarak onların yemesini sağlıyor.” dedi.

Bilgilendirme Çalışmalarımız Sürüyor.

Sahipsiz hayvanların kısırlaştırılarak çoğalmalarının kontrol altına alınması gerektiğine de dikkat çeken Prof. Dr. Oya Işık, “Bununla ilgili çalışmalar yürütüyoruz. Kedi ve köpek korkusu yaşayan kişilere de destek olmak için çözümler üretmek adına bilgilendirme çalışmaları yapıyoruz. Desteklerinden dolayı başta Rektörümüz sayın Prof. Dr. Mustafa Kibar’a, Kültür Müdürlüğüne, yemekhane personeline ve dağıtım sırasında araç desteği sağlayan Adana Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi