Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Çukurova Üniversitesi’nden Teröre Hayır Mesajı…

 

 

Adana (ÇÜHM) -

22.12.2016

Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar;
“Çukurova Üniversitesi, Ülkemize Yönelik Her Türlü Tehdide Karşı Üzerine Düşen Görevleri Eksiksiz Yapacaktır.”

“Terör ve Şiddet Hiçbir Zaman Amacına Ulaşamayacaktır.”

Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar başkanlığında toplanan Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Senatosu, ülkemizde son dönemde yaşanan hain ve alçak terör saldırılarına karşı kınama mesajı yayınladı. ÇÜ Senatosu kararıyla oluşturulan kınama mesajında, “Terör örgütleri ve arkalarındaki karanlık odaklar bilmelidirler ki terör ve şiddet hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır. Ülkemize Yönelik Her Türlü Tehdide Karşı Üzerimize Düşen Tüm Görevleri Eksiksiz Yapacağız.” denildi.

ÇÜ Mithat Özsan Amfisi’nde düzenlenen Senato Toplantısının ardından Senatörler, gündem maddelerinin görüşülmesinden sonra, Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar Başkanlığında kınama mesajı kaleme aldı.

Daha önceden duyurulan Mithat Özsan Amfisi önünden Üniversite Atatürk Anıtı’na kadar ki “Çukurova Üniversitesi Teröre Hayır Yürüyüşü” olumsuz hava muhalefeti nedeniyle iptal edildi. Senatörlerce kaleme alınan “Teröre Hayır Mesajı”, saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın hep bir ağızdan söylenmesinin ardından Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar tarafından okundu.
Rektör Prof. Dr. Kibar, Çukurova Üniversitesi Senatosu adına okuduğu kınama mesajında şunları söyledi;

 

Rektör Prof. Dr. Kibar: “Birbirimize Daha Fazla Kenetlenme Zamanıdır. “

“Çukurova Üniversitesi Senatosu olarak, güvenlik güçlerimizi, sivil vatandaşlarımızı, diplomatik misyon temsilcilerini, ülkemizi ziyarete gelen misafirlerimizi hedef alan ve özellikle son dönemlerde tırmandırılan, alçak ve hain terör saldırılarını şiddetle lanetliyoruz. Ülkemizin birlik, bütünlük, kardeşlik ve geleceğine kasteden, uluslararası platformda devletimizi zor duruma düşürmeyi hedefleyen bu saldırılar karşısında birbirimize daha fazla kenetlenme zamanıdır.”

“Terör ve Şiddet Hiçbir Zaman Amacına Ulaşamayacaktır.”

“Vatandaşlarımızın sahip olduğu dünya görüşü, din, mezhep ve yaşam tarzı farklılıklarının ülkemizin zenginliği olduğu bilinciyle, yurdumuza yönelen tehditlere karşı tek vücut halinde gösterilen dirayetli duruşumuz bu alçak oyunu bozacaktır. Terör örgütleri ve arkalarındaki karanlık odaklar bilmelidirler ki terör ve şiddet hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır.”

“Ülkemize Yönelik Her Türlü Tehdide Karşı Üzerimize Düşen Tüm Görevleri Eksiksiz Yapacağız.”

“Bu menfur olaylarda yaşamını yitiren şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve aziz milletimize başsağlığı ve yaralılarımıza acil şifalar dileriz. Çukurova Üniversitesi camiası olarak ülkemize yönelik her türlü tehdide karşı üzerimize düşen tüm görevleri eksiksiz yapacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz.”

ÇÜ Mithat Özsan Amfi fuayesinde gerçekleştirilen, akademik ve idari personelin yanı sıra öğrencilerin de yoğun ilgi gösterdiği program, terörü lanetleyen sloganların atılmasıyla sona erdi.

 

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi