Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

ÇÜ Merkezi Kütüphanesi Envanterine 1014 Yeni Kitap Daha Ekledi…

 

 

Adana (ÇÜHM) -

15.12.2015

Türkiye’deki 12 Avrupa Birliği Dokümantasyon Merkezinden biri olan Çukurova üniversitesi Merkezi Kütüphanesi her geçen gün yenilenmeye ve teknolojik donanımlarla hizmet vermeye devam ediyor.

55 Bin nüfuslu Çukurova Üniversitesine ve bölgeye hizmet veren Merkezi Kütüphane, 12 bin metrekare kapalı alanda, 800 okuyucu kapasitesi ile ilgi odağı durumunda. Her geçen gün bilgi ve belge ağı genişletilen ÇÜ Merkezi Kütüphane’nin kitap koleksiyonuna 738’i yabancı dillerde olmak üzere toplam 1.014 yeni kitap daha eklendi.

 

 

738’i Yabancı Dilde,  275’i de Türkçe Kitap Alındı...

Konuyla ilgili açıklama yapan ÇÜ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Nihat Nacar, “Misyonumuz gereği Çukurova Üniversitemizde eğitim, öğretim ve araştırma faaliyetleri için koleksiyonumuzu genişletmeye devam ediyoruz.” dedi. Nacar, ÇÜ Kütüphanesinin 130.000 basılı kitabı bulunduğunu, ayrıca bunun yanı sıra 160.000 e-kitap ve 31.000 e-dergi koleksiyonunun da olduğunu bildirdi.

 

Kütüphane Daire Başkanı Nacar sözlerine şöyle devam etti;

“2015 yılı içerisinde basılı kitap koleksiyonunu geliştirmek için üniversitemiz mensuplarınca yapılan istekler doğrultusunda yapılan ihale ile koleksiyonumuza 738’i yabancı dilde ve 275’i de Türkçe kitap ekledik. 2015 yılı sonunda da eğitim programlarımız çerçevesinde öğrencilerimize yönelik basılı kitap almaya, Kütüphanenin önümüzdeki yıllarda da ihtiyaçları doğrultusunda, tüm personel ve öğrencilere yönelik basılı ve elektronik kitap/veritabanı koleksiyonunu geliştirmeye devam edeceğiz.”         

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi