Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

ÇÜMERLAB Hizmete Girdi

 

 

Adana (ÇÜHM) -

21.12.2017

Üniversiteler, diğer kamu ve sanayi kuruluşlarının analiz ihtiyaçlarını karşılayacak cihazların bulunduğu Çukurova Üniversitesi Merkezi Araştırma Laboratuvarı (ÇÜMERLAB) hizmete girdi. Ulusal ve uluslararası kriterlere uygun araştırmaları gerçekleştirmek üzere ileri teknolojiyle donatılan ÇÜMERLAB, bilimsel çalışmaların kalitesini arttırarak ülkemiz ve bölgemizin ihtiyaçları doğrultusunda Ar-Ge faaliyetlerini destekleme, analizleri yapabilme ve araştırma projeleri üretmeyi amaçlıyor.

Çukurova Üniversitesi bünyesinde hizmet vermeye başlayan ÇÜMERLAB’ı Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar ve Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Seyhan Tükel, Prof. Dr. Şeref Erdoğan ve Prof. Dr. İ. Halil Elekçioğlu ziyaret etti.

Prof. Dr. Kibar: “Birçok Önemli Analiz ÇÜMERLAB’da Yapılabilecek.”

Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar kendisinin de yürütücüsü olduğu ÇÜMERLAB projesinin Kalkınma Bakanlığı tarafından desteklendiğini, projenin Prof. Dr. Seyhan Tükel başkanlığında oluşturulan Merkezi Araştırma Laboratuvarı Komisyonu tarafından hazırlandığını belirtti. Bu proje kapsamında 2014 yılında temeli atılan laboratuvarın projelendirilmesi, alt yapısı, donanımı ve cihaz alımları ile ilgili çalışmalar tamamlanıp Mayıs 2016’ da inşaatı bitirilerek teslim alındığını söyledi.

ÇÜMERLAB’ın Ocak 2017 itibariyle analiz hizmetleri vermeye başladığını da vurgulayan Prof. Dr. Kibar, “Merkez bünyesinde bulunan cihazlar; fizik, kimya, biyoloji, tarım, gıda, hayvancılık, çevre, malzeme, maden, tıp, eczacılık,  diş hekimliği ve enerji gibi birçok alanda araştırmalara hizmet verebilecek kapasitededir.” dedi.

ÇÜMERLAB Bölge Sanayicisine de Hizmet Verecek.

Merkezi Araştırma Laboratuvarı Müdürü Prof. Dr. Gülfeza Kardaş ve Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Ahmet Ekicibil, laboratuvarın mevcut durumu ve faaliyetlerinin yanı sıra laboratuvar için önümüzdeki dönemde planlanan faaliyetler hakkında Rektör Prof. Dr. Kibar ve Rektör yardımcılarına detaylı bilgiler sundu.

Merkezin laboratuvarlarını da gezen Prof. Dr. Kibar ve yardımcılarına laboratuvarlardaki uzmanlar cihazlar ve analizler hakkında bilgi verdi.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi