Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Çukurova Üniversitesi, Dünya Sıralamasında En İyi 13 Türk Üniversitesinden Biri İlan Edildi…

 

 

Adana (ÇÜHM) -

30.05.2018

Dünyanın en prestijli 1000 üniversitesi açıklandı. Çukurova Üniversitesi sıralamaya giren 13 Türk Üniversitesinden biri olarak ilan edilirken, listenin 11’inci sırasında yer aldı. Çukurova Üniversitesi'nin dünya üniversitesi olma hedefine kararlılıkla ilerlediğini bildiren Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, "Çukurova Üniversitesi, daha nice başarılarla varlığını sürdürmeye devam edecektir." dedi.

Dünya Üniversite Sıralaması Merkezi’nin (Center for World University Rankings - CWUR) 2018-2019 yılları için hazırladığı liste açıklandı. Türkiye'den, aralarında Çukurova Üniversitesi’nin de bulunduğu 13 üniversite, listeye girmeyi başardı.

Sıralama 8 kriter temelinde hazırlanıyor

CWUR'dan yapılan açıklamaya göre sıralama, sorgulama ve anket çalışmaları yapılmadan düzenleniyor.
‘En iyi 1000 üniversite' sıralamasının 8 kriter temelinde hazırlandığı belirtiliyor. Aralarında öğretim kalitesi, işgücü piyasasında mezunlara olan talep, akademik personelin kalitesi, yayın sayısı, yayın kalitesi, bilimsel ortamdaki etkisi ve kaynak gösterilmesi gibi kriterler var.

En iyi 1000 üniversite listesine giren Türk üniversiteleri ise şöyle:

Hacettepe Üniversitesi (525)
İstanbul Üniversitesi (560)
Ortadoğu Teknik Üniversitesi (596)
Ege Üniversitesi (616)
Ankara Üniversitesi (625)
İstanbul Teknik Üniversitesi (648)
Gazi Üniversitesi (679)
Boğaziçi Üniversitesi (740)
Bilkent Üniversitesi (789)
Erciyes Üniversitesi (874)
Çukurova Üniversitesi (932)
9 Eylül Üniversitesi (938)
Atatürk Üniversitesi (979)

Prof. Dr. Kibar: “Dünya üniversitesi olma hedefimizde kararlıyız.”

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar yaptığı açıklama, Çukurova Üniversitesi’nin bugün gelinen noktada akademisyen, öğrenci ve çalışanlarından aldığı güçle ‘Dünyanın En İyi Üniversitesi’ listesine giren 13 Türk Üniversitesinden biri olmasından gurur duyduğunu ifade etti. Rektör Prof. Dr. Kibar, “Çukurova Üniversitesi olarak Uluslararasılaşan Araştırma Üniversitesi anlayışıyla, güçlü araştırmacılar yetiştiren, dünya bilimine ve ülkenin kalkınmasına katkı sunan, bilim ve teknoloji alanında yönlendirici olan, araştırmada ve eğitimde cazibe merkezi haline gelen üniversite olmayı hedeflemekteyiz.” şeklinde konuştu.

“Başarıda emeği olan herkesi kutluyorum.”

Prof. Dr. Kibar açıklamasını şöyle sürdürdü;

“Çukurova Üniversitesi, geçtiğimiz 45 yılda 164 bine ulaşan mezunu, bugün için 2.200’ü aşan
akademik kadrosu ve 3.000’den fazla idari personeli ile çağdaş Türkiye’nin gelişim sürecine önemli katkılarda bulunmaktadır. Üniversitemiz, Yükseköğretimdeki temel değişimleri yakından takip ederek, gerekli değişimleri geniş bir bakış açısı ile değerlendirerek nitelikli gelişme konusunda tüm azim ve iradesi ile ilerlemektedir. Kırkbeş yılın birikimi, deneyimi ve sorumluluklarının farkında olan güçlü akademik kadromuzun, Üniversitemizin kurumsal kimliğinin gelişmesinde ve ülkemizin önde gelen üniversiteleri arasında yer almasındaki emeği büyüktür. Akademik ve idari kadromuzun özverili çalışmaları ve katkıları için çok teşekkür ediyor, bu başarıda emeği olan herkesi kutluyorum.”

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi