Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Çukurova Üniversitesi Destinasyon Tanıtım Modeli ile IIBA 2015-ABD’ye Katıldı

 

 

Adana (ÇÜHM) -

16.04.2015

Amerika Birleşik Devletleri’nde yerleşik Güney Florida Üniversitesi tarafından organize edilen 3. Uluslararası Disiplinlerarası İşletme-Ekonomi Gelişmeleri Konferansı-IIBA 2015 (3rd International Interdisciplinary Business-Economics Advancement Conference-IIBA 2015) ABD’nin Fort Lauderdale (Florida) şehrinde gerçekleştirildi.

İşletme, turizm, pazarlama, yönetim, finans, muhasebe, sağlık turizmi gibi konuların disiplinlerarası bir bakış açısıyla ele alındığı konferansa ABD, İngiltere, Almanya, Pakistan, Yunanistan, Dubai, Ermenistan, Litvanya, Romanya, Hong Kong, Endonezya, Pakistan, Kenya, Nijerya, Japonya, Kore, İtalya, Porto Riko, Meksika, Hollanda ve Türkiye başta olmak üzere birçok ülke ve üniversiteden katılım sağlandı. Konferansta Türkiye’den Çukurova Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi temsil edildi.

 

Türkiye’de Turizm Destinasyonları İle İlgili Bilgi Aktarıldı

Çukurova Üniversitesi Karataş Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu öğretim üyelerinden Doç. Dr. Mehmet Cihan Yavuz “Destination Promotion via Destination Marketing Organization: A Proposal Collaborative Model Specific to Turkey” isimli Türkiye’de turizm destinasyonlarının nasıl bir kurumsal yapı ile tanıtımının yapılabileceğini açıklamaya yönelik olan ve ÇÜ Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi desteğiyle hazırladığı bir çalışmasının sunumunu yaptı.

Doç. Dr. Tavuz, Destinasyon Pazarlaması Konulu Oturuma Başkanlık Yaptı

Sunum sonrasında taslak destinasyon tanıtım modelinin detayları, sunumu izleyen, konu ile ilgili bilim insanları ve sektör temsilcileri tarafından tartışıldı. Doç. Dr. Yavuz, ayrıca “Destinasyon Pazarlaması” konulu oturuma da başkanlık ederek IIBA 2015 konferansına katkıda bulundu.

Araştırmacıların, bilim insanlarının, öğretim elemanlarının, öğrencilerin ve sektör temsilcilerinin bilgi, fikir ve deneyim paylaşımında bulunduğu konferans soruların yanıtlanmasıyla sona erdi.

 

 

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi