Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

ÇÜ, AKTS ve DE Etiketi Ödül Töreni’nde

 

 

 

Adana (ÇÜHM) -

14.05.2013

AB Diploma Eki Etiketi almaya hak kazanan yükseköğretim kurumlarına etiket ve ödülleri, geçtiğimiz hafta Ege Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen bir tören ile verildi. YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya ve davetlilerin katılımıyla gerçekleştirilen Diploma Eki Etiketi ve Avrupa Kredi Transfer Sistemi Etiketi Ödül Töreni’ne Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa KİBAR katıldı.

Törende, Diploma Eki Etiketi Ödülü sunulan 19 yükseköğretim kurumundan bir tanesi olan Çukurova Üniversitesi adına ödülü Rektör Prof. Dr. Mustafa KİBAR aldı.

Diploma Eki Etiketi uluslar arası tanınırlığı sağlıyor

Çukurova Üniversitesi tarafından, 2006-2010 yılları arasında ilk kez alınan Diploma Eki Etiketi (DE) yenilenmesi için 2012 yılının Eylül ayında yaptığı başvurusu, Avrupa Komisyonu tarafından değerlendirilerek onaylanmıştı. Türkiye ve Avrupa’da sayılı üniversitenin sahip olduğu Diploma Eki Etiketi, öğrencilerin diplomalarına ek olarak verilen tamamlayıcı bir belge niteliğinde olup, uluslararası akademik ve mesleki tanınırlığı sağlıyor. Özellikle Avrupa bölgesinde bir prestij göstergesi olan ve akademik tanınma, kabul görme ve Üniversitelerarası hareketliliği artırıcı, öğrenci ve akademik personel değişimi konusunda kolaylıklar sağlayan bu şeffaflık araçlarının önemi dünya akademik çalışmalarında da giderek artmaktadır.

Diploma ekinin bilgi formatı, Avrupa Komisyonu, Avrupa Konseyi ve UNESCO/CEPES tarafından gerçekleştirilmiştir. Bu üç kurum tarafından oluşturulan bir ortak kurul tarafından denenmiş ve geliştirilmiş olan bu format, Avrupa Birliği tarafından kabul edilen 11 Avrupa dilinde düzenlenmiştir. Çukurova Üniversitesi ise Diploma Eki belgesini İngilizce olarak hazırlamıştır.
Diploma Eki, ulusal eğitim ve öğretimin uluslararası alanda saydamlığı pekiştirmeyi hedefleyen ve elde edilmiş bilgi ve becerilerin ifade edildiği diploma, eğitim derecesi, sertifika gibi belgelerin, akademik ve meslekî tanınırlığını sağlamaya yönelik, bir yüksek öğretim diplomasına ek olarak ücretsiz verilen bir belgedir.

Diploma Eki’nin Çukurova Üniversitesi Öğrencilerine Katkısı;
-Yurtdışında kolaylıkla karşılaştırılabilir ve anlaşılır bir belgedir.
-Akademik eğitimi ve çalışma süresi boyunca kazanılan yeterlilikler hakkında eksiksiz bir tanımlama sağlar.
-Nesnel ve objektif değerler taşıyan; kazanımlar ve yeterlilikler hakkında adil bir bilgi derlemesidir.
-Yurtdışında veya yurtiçindeki uluslararası kurumlarda profesyonel veya akademik çalışma olanakları yaratan; çalışmalara katılımı kolaylaştıran bir belgedir.
-Bir tür 'kalite belgesi' değerindedir. Öğrencinin almış olduğu eğitimin tamamı İngilizce olarak DE Etiketi belgesinde yer almaktadır.


Diploma Eki’nin Çukurova Üniversitesine Katkısı;
- Üniversitemizin kurumsal düzeyde 'uluslararasılaşma' etiketidir.
-Tüm mezunlarımızın almış olduğu eğitimlerin 'uluslararası tanınırlığı ve kabulü' anlamını taşımaktadır. Bu da bir taraftan üniversitemizin 'akademik tanınırlığı' ve 'kalite güvencesi'ni de tamamlar niteliktedir.
-Akademik ve profesyonel tanınmayı kolaylaştırır.
-Kurumsal şeffaflığı sağlar.
-Sadece Avrupa'da değil, bütün dünya'da kabul gören bir standartta diploma verme şansına sahip olmasıdır.
- Mezunlarımızın ulusal ve uluslararasi düzeyde iş edinme düzeylerinin artmasına destektir.
-Sadece AB üye ülkeleri tarafından değil, tüm dünya tarafından tanınan UNESCO-CEPES standardındadır.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi