Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

TÜBİTAK’ tan Öğrencimize Burs!

 

 

Adana (ÇÜHM) -

05.07.2013

Çukurova Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Araştırma Görevlisi Dt. Ayça Açıkalın, TÜBİTAK tarafından doktora öğrencilerine verilen Yurt Dışı Araştırma Bursunu almaya hak kazandı.

Doktora tez çalışmasını Sağlık Bilimleri Enstitüsü Protetik Diş Tedavisi Programında Doç. Dr. Yurdanur Uçar’ın danışmanlığında gerçekleştiren Dt. Açıkalın, 2012-2013 yılı güz döneminde TÜBİTAK desteğine başvuruda bulunarak, ilgili disiplinde uzmanlaşmış panelistlerin değerlendirmesi sonucunda elde ettiği burs ile yurtdışında araştırma yapma imkanı buldu.

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı Değerlendirme ve Destekleme Kurulu'nun kararı ile Belçika’nın Leuven kentindeki Katolik Üniversitesi’nde çalışma imkanı bulan Dt. Açıkalın, 6 ay süresince "Peri-İmplant Mekanobiyolojisinin Hücre Kültürü Ve Hayvan Deneyleri İle Değerlendirilmesi" başlıklı bir araştırma gerçekleştirecek. Ülkelerarası işbirliği ile yürütülen araştırma, diş hekimliğinde en güncel konulardan biri olan “Dental İmplantlar” konusunu içeriyor.

 

 

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi