Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Görmez, Rektör Prof. Dr. Kibar’ı Ziyaret Etti

 

 

Adana (ÇÜHM) -

13.06.2014

Adana’da bulunan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar’ı ziyaret etti. ÇÜ 57. Alay Camii inşaatını da gezen Prof. Dr. Görmez, inşaatla ilgili yetkililerden bilgi aldı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Berat Kandili nedeniyle Adana Sabancı Merkez Camii'nde düzenlenen Kuran-ı Kerim ve Mevlit programına katıldı. Türkiye'nin seçkin hafız ve mevlithanlarının da katılımıyla gerçekleşen program, TRT ekranlarından naklen yayınlandı. Prof. Dr. Mehmet Görmez, canlı yayın öncesi, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar’ı makamında ziyaret etti. Adana İl Müftüsü Arif Gökçe, İl eski Müftüsü Mehmet Barış, İlçe Müftüleri, ÇÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Osman Ateş’in de bulunduğu ziyarette Prof. Dr. Görmez, Rektör Prof. Dr. Kibar’a, “İslam Hadisleri“ adlı kitap ve dvd seti hediye etti. Prof. Dr. Mustafa Kibar da Prof. Dr. Mehmet Görmez’e teşekkür plaketi takdim etti.

Prof. Dr. Görmez ve Prof. Dr. Kibar, Camii İnşaatını Ziyaret etti.

Rektörlükteki ziyaret ve sohbetin ardından heyet, Çukurova Üniversitesi 57. Alay Camii inşaatını ziyaret etti. Yetkililerden bilgi alan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, işçilerle de tek tek sohbet etti. Camiinin projesini çok beğendiğini belirten Prof. Dr. Görmez, inşaatın en kısa zamanda bitirileceğini müjdeledi. Prof. Dr. Görmez, inşaatı yürüten yetkililere, camii iç dizaynıyla ilgili bazı detaylara daha dikkat edilmesi gerektiğini hatırlattı. Özellikle iç ve dış ışıklandırma sistemlerinin önemine değinen Prof. Dr. Mehmet Görmez, bu konuda hassasiyet gösterilmesini rica etti.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi