Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

ÇÜ Biyoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde Yeni Bir Kurs Daha Yapıldı

 

 

Adana (ÇÜHM) -

02.07.2018

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Biyoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi yine çok önemli bir kursa imza attı. Merkez tarafından düzenlenen “DNA Markırları, Gen İfadesinin Belirlenmesinde Kullanılan Yöntemler ve Dizileme Teknolojileri Eğitimi” tamamlandı. Kursu başarıyla bitirenlere sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

ÇÜ Biyoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi Seminer Salonu ile Moleküler Biyoloji ve Genetik Laboratuvarı'nda hem teorik hem de uygulamalı olarak yürütülen kursta Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Gülşen, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sedat Serçe, Çukurova Üniversitesi Biyoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Yıldız Aka Kaçar ve Siirt Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Behcet İnal, eğitimciler ile dört araştırmacı, akademik ve idari personel görev aldı.

Türkiye'nin Farklı Üniversitelerinden Yoğun Katılım

Türkiye'nin farklı illerinden üniversiteler, kamu kuruluşları ve özel sektör çalışanlarının yoğun ilgi gösterdiği kursa 14 farklı üniversiteden yüksek lisans ve doktora öğrencileri, öğretim üyeleri, kamu kuruluşu ve özel sektörden birçok kursiyer katıldı.

Prof. Dr. Kaçar: “Yaşam Boyu Öğrenme Görüşünü Benimsiyoruz.”

Üç gün süren kursun tamamlanması nedeniyle ÇÜ Biyoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi Seminer Salonu’nda tören düzenlendi.  Burada konuşan Merkez Müdürü Prof. Dr. Yıldız Aka Kaçar, merkezin araştırma faaliyetleri yanında, eğitim faaliyetlerine de son derece önem verdiğini ve yaşam boyu öğrenme görüşünü benimsediklerini ifade etti.

Bu kursla bitki ıslahı konusunda çalışan bilim insanlarını bir araya getirip, tartışacak ve bilgi alışverişinde bulunacak ortam sağlamak olduğunu ifade eden Prof. Dr. Kaçar, kursla ilgili şu bilgileri verdi;

“Üç gün süren kursumuzda bitki ıslahında kullanılan moleküler markırlar (RFLP, RAPD, SSR, ISSR, AFLP, SNP vb) gözden geçirildi, genetik haritalama bitkilerde genetik haritaların oluşturulması, markırlar yardımı ile erken seleksiyon (MAS) ve kullanım alanları ile kantitatif özellik lokusları (QTL) konuları ele alındı. Ayrıca bitkilerde gen eksperyonunun belirlenmesinde kullanılan tekniklerle yeni nesil dizileme teknolojileri detaylı olarak incelendi. Kurs kapsamında DNA izolasyonu,PCR, farklı DNA markırları ile ilgili laboratuvar uygulamalarının da yapıldığını hatırlatmak isterim. 30 kişi ile sınırlı olan kursumuza yoğun ilgi gösteren ve kursumuzun düzenlenip uygulanmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.”

 

Kursu Başarıyla Tamamlayanlara Sertifikaları Verildi.
Kapanış konuşmasının ardından Prof. Dr. Yıldız Aka Kaçar eğitimcilere teşekkür belgelerini verdi. Kursta görevli diğer öğretim üyelerinin kursu başarıyla bitiren kursiyerlere katılım belgelerini takdiminin ardından program anı fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi