Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Çukurova Üniversitesi’nde Doğalgaz Altyapı Çalışmalarında Sona Gelindi

 

 

Adana (ÇÜHM) -

09.11.2015

Kampüs Geneline Bu Ay İçerisinde Doğalgaz Verilecek.

Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü bünyesinde yer alan Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı’nca yürütülen doğalgaz çalışmalarında sona gelindi. Enerji tasarrufunun en üst düzeyde olduğu, güvenlikli özel üretim sistemleri montajının ardından kampüs geneline bu ay içerisinde doğalgaz verilecek.

Doğalgaz çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, Çukurova Üniversitesi’nde doğalgaz kullanılması için çok önemli bir adım atıp, Üniversitenin 22 ayrı noktasına doğalgaz arzı sağlayacak ‘orta ve alçak basınç doğalgaz hattı altyapı’ ihalesini gerçekleştirerek işe başladıklarını hatırlattı.

 

“6 Milyon Lira Tasarruf Sağlanmış Olacak.”

17 ayrı mevcut ısı merkezinde doğalgaza uyumlu kazan dönüşüm proje çalışmalarının tamamladığına dikkat çeken Prof. Dr. Kibar, “Üniversitemiz enerji politikası üzerine göreve başladığımız günden bu yana yoğun çalışmalar yaparak, yılardır uğraşılan ancak gerçekleşemeyen doğalgaz ihalesini gerçekleştirdik. Binalarda ısıtma, soğutma ve mutfak için yıllık ortalama 10 milyon liralık fueloil, CNG ve motorin kullanılıyordu. Doğalgaz dönüşümü ile birlikte yıllık maliyet 4 milyon liraya kadar düşecek ve yılda yaklaşık 5 - 6 milyon lira tasarruf sağlanmış olacak.” dedi.

“Bu Ay İçerisinde Kampüs Genelinde Doğalgaz Kullanılacak.”

Alt yapı çalışmaları tamamlanan doğalgaz sisteminde son olarak kazan dairelerindeki dönüşümler tamamlanma aşamasında. Fuel oil ile çalışan kazan dairesi doğalgaz ile çalışmaya uygun hale getirilerek ortalama bu ay içerisinde üniversite genelinde doğalgaz kullanımına geçilmesi hedefleniyor.

“Özel Üretim Güvenlikli ve Yüksek Performans Veren Sistem Kullanıldı.”

40 yılı aşkın süredir kullanılan eski kazanları değiştiren Çukurova Üniversitesi Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı, kampüs ihtiyaçlarına uygun özel üretim yakıt kazanlarını monte edip enerji tasarrufu sağlayarak en iyi performansı almayı amaçlıyor. 

“Projede Değişiklikler Yapılarak Önceki Sistemin Arızaları da Giderildi.”

Enerji verimliliğini arttırmak için projede değişiklikler yaparak önceki sistemin arızalarını da gideren yetkililer, son teknoloji ile doğalgaz uyumlu yeni sistemde sona gelindiğini bildirildi. Daha emniyetli ve güvenlikli olması için çeşitli özel önlemlerin alındığını bildiren yetkililer, kazanlarda montaj aşamasının tamamlandığını, ek binaların inşası ve mevcut binalarında onarımının gerçekleştiğini kaydetti.  

“ÇÜ’de Doğalgazdan Yararlanacak Tesisler.”

Çukurova Üniversitesi ana ısı merkezi, Hastane ısı merkezi, Halil Avcı Duyma Engelliler Merkezi, Sağlık Meslek Yüksekokulu, Yabancı Diller Okulu, Diş Hekimliği Fakültesi, İletişim Fakültesi, Tropikal Hastalıklar Araştırma ve Uygulama Merkezi, Kongre Merkezi, Teknokent, Gıda Şubesi, 2 Nolu Konuk Evi, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Merkezi Kafeterya, Araştırma Görevlileri Lojmanı, Yüzme Havuzu, Kapalı Spor Salonları, Beden Eğitimi Yüksek Okulu, Lojmanlar ısı merkezi, Sosyal Tesisler, Kayıkhane, Üniversiteye ait 61 adet bina ve 96 konuttan oluşan Çamlıtepe Lojmanları.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi