Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Meslek Mensupları İçin Geçiş Dönemi Eğitiminin İkincisi Tamamlandı

 

 

Adana (ÇÜHM) -

03.01.2014

Çukurova Üniversitesi (Ç.Ü.) Sürekli Eğitim Merkezi tarafından Yeminli Mali Müşavir ile Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlere yönelik Adana ve Osmaniye’de düzenlenen “Meslek Mensupları İçin Geçiş Dönemi Eğitimi” nin ikinci programını tamamlayan kursiyerlere sertifikaları törenle verildi.

Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu (KGK) ile Çukurova Üniversitesi arasında imzalanan protokol kapsamında Ç.Ü. Sürekli Eğitim Merkezi Koordinatörlüğü’nce yürütülen ve ilki Ekim 2013’te yapılan “Meslek Mensupları İçin Geçiş Dönemi Eğitimi”nin ikincisi sertifika töreni ile tamamlandı.

Çukurova Üniversitesi Kayıkhanesi’nde düzenlenen törene, Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Fenercioğlu, Prof. Dr. Azmi Yalçın, Rektör Baş Danışmanı Prof. Dr. Metin Yavuz, Sürekli Eğitim Merkez Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yusuf Ziya Halefoğlu, eğitimi veren İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Turgut Çürük ile Yrd. Doç. Dr. Jale Sağlar katıldı. Katılımcılara sertifikalarını Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar takdim etti.

KGK ve Ç.Ü. Arasında Protokol İmzalandı

Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu (KGK) ve Çukurova Üniversitesi arasında 26 Aralık 2012 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Bağımsız Denetim Yönetmeliğinin Geçici 1. maddesi kapsamına giren Yeminli Mali Müşavir (YMM) ile Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlere (SMMM), bağımsız denetçi olarak yetkilendirilmelerine yönelik eğitim verilmesi amacıyla 14 Mart 2013 tarihinde işbirliği protokolü imzalandı.

Eğitimler, AKTS Formatında ve KGK Gözetiminde Gerçekleştirildi

Katılımcılar, Ç.Ü. Sürekli Eğitim Merkezi tarafından yürütülen eğitim programında başarılı olduğu derslerden daha sonra eğitim alacağı lisansüstü programından muaf olacak. Ç.Ü. Senatosu’nda daha önce alınan bu karar ile Çukurova Üniversitesi, ilgili yüksek lisans veya doktora programlarında, KGK’nın gözetiminde yürütülen dersleri katılımcının on-line veya örgün usulle alıp almadığına bakmaksızın ilgili derslerden muaf tutulacak. Ayrıca Avrupa Kredi Transfer Sistemi (AKTS) formatında yürütülen eğitim faaliyetleri, KGK’nın gözetiminde gerçekleştirildi.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi