Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Konservatuvarımız Prestijli Ödüle Aday!

 

 

 

iletisim1

 



 

 

 

Adana (ÇÜHM) - Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, müzik otoritelerince  Türkiye’deki en prestijli klasik müzik dergisi olarak kabul edilen Andante dergisinin düzenlediği 2013 Donizetti Klasik Müzik Ödülleri’nde Yılın Müzik Eğitim Kurumu kategorisinde aday gösterildi.

Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, hızlı bir gelişim süreci içine girerek, özellikle yaylı çalgılar ve şan alanlarında öğrencilerinin Türkiye'yi başarıyla temsil etmesi; ilköğretim ve lise düzeyindeki yaylı çalgılar öğrencilerinin sanal ve gerçek ortamlarda düzenlenen yarışmalarda sürekli derece alması; uluslararası yarışma ve festivallere davet edilmeleri nedeniyle Yılın Müzik Eğitim Kurumu kategorisinde aday olmaya hak kazandı.

Donizetti Ödülleri Kimlere Veriliyor?

Donizetti Ödülleri, Avrupa kıtasının önemli klasik müzik dergileri ve radyo istasyonlarının bir araya gelerek oluşturdukları ICMA (International Classical Music Awards)'nın üyerileri arasında yer alan ve 10 yıllık bir geçmişe sahip olan Andante dergisi tarafından düzenleniyor.

Andante dergisinin dördüncüsünü düzenlediği Donizetti Klasik Müzik Ödülleri’nde bu yıl seçici kurul tarafından 24 farklı kategori için tespit edilen adaylar oya sunuldu. Büyük bir ciddiyet ve titizlikle çalışan aday seçici kurulu üyeleri, ödül şartnamesi gereği bu yıl da, kategorilerin her biri için en fazla 3 aday tespit etti. Adayların bir önceki yıl boyunca alanlarında sergiledikleri yüksek performans, Donizetti Klasik Müzik Ödülleri’nin şartnamesi gereğince asıl belirleyici olan etkendir.

Ödüle aday olan kişi ve kurumlar, Türkiye'de ve dünyada kaydettikleri başarılar göz önünde tutularak yapılan değerlendirmelerin ardından, oluşturulan ödül yönetmeliği gereği, ülkemizin klasik müzikle bağlantılı sektörlerinde çalışmakta olan profesyonellerin oylamasına sunulacak. Kategorilerinde en fazla oyu alacak olan kişi ve kurumların ödüllendirileceği 4. Donizetti Klasik Müzik Ödülleri töreni ve gala konseri ise 2013 yılı Mayıs ayında düzenlenecek.

Ödüller ve adaylar hakkında detaylı bilgi için  http://donizettiodulleri.com/ adresinden yararlanabilir.

 

 

 

kişi ziyaret etmiştir



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi