Arama Bağlantılar ÇÜ Anasayfa
  HABER MERKEZİ  
 
 
Anasayfa
 
Hakkımızda
 
E-Bülten
 
Röportajlar
  Konuşma Metinleri
  Videolar
  Medyada ÇÜ
 
Haber Arşivi
 
İletişim
 

Çanakkale Zaferi’nin 101. Yıldönümü Nedeniyle Çukurova Üniversitesi’nde Geleneksel Ecdat Aşı Dağıtıldı…

 

 

Adana (ÇÜHM) -

18.03.2016

Çukurova Üniversitesi’nin (ÇÜ) tüm yemekhanelerinde bugün ‘Çanakkale Mönüsü’ verildi. Personel ve öğrencilere ücretsiz verilen ve ECDAT AŞI olarak da bilinen mönü de ‘Yağlı Buğday Çorbası, Üzüm Hoşafı, Yarım Ekmek ve Su’ vardı…

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yıldönümü nedeniyle Çukurova Üniversitesi’nde de anma etkinlikleri organize edildi.

Çukurova Üniversitesi Yönetimi, anma günü nedeniyle personel ve öğrencilerine cephede askere dağıtılan yemeği ikram etti.

Milletimiz ve devletimiz için önemli olan kutsal günlerin hatırlanması, genç neslin o şuuru hissetmeleri bakımından bu tür etkinlikleri çok önemsediklerini dile getiren Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, “Şanlı Ordumuz 101 yıl önce verdiği yüz binlerce şehide rağmen, düşmana geçit vermeyerek dünyada eşi benzeri bulunmayan bir destan yazmıştır.” dedi.

“Çanakkale Zaferi, Tarihe Altın Harflerle Yazılan Büyük Bir Zaferdir.”

Çanakkale Zaferi’nin ülke topraklarımızı işgal ve Türk Milletini tarih sahnesinden silmek isteyen üstün silah gücüne sahip devletlere karşı kazanılmış, tarihe altın harflerle yazılan büyük bir zafer olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Kibar, “Çanakkale Zaferi’nin 101. yıldönümü ve 18 Mart Şehitler Günü’nü kutlamanın onurunu yaşadığımız bugünde, başta büyük Komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, taşıdıkları yüksek ruhla yüce Türk Ulusunun bağımsızlığı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğünü koruma uğruna şehit olan vatan evlatlarını bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum.” şeklinde konuştu.

 

 

kişi ziyaret etmiştir

 



Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi